Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Un fermier IT-ist în concursul eAntreprenor

14.09.2011
Printre întreprinzătorii care au participat la ediţia din acest an a competiţiei eAntreprenor se numără şi un IT-ist din localitatea Vişina (jud. Dâmboviţa), care în timpul liber cultivă legume. Managerul RECL, Carmen Albu, a mizat pe afacerea lui Mihai David, în condiţiile în care acesta a câştigat şi un proiect pe măsura 141,“Sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenţă”.

Marius David lucrează opt ore pe zi la primăria din localitatea Vişina, dar familia sa deţine un hectar de teren, pe care se află o grădină de legume, o livadă şi câteva rânduri de viţă-de-vie. De aceea, tânărul a acceptat să facă o mică afacere din această îndeletnicire. El a mărturisit că a acceptat să facă acest lucru în primul rând pentru că părinţii săi se pricep foarte bine la creşterea legumelor, dar nu se pot ocupa singuri de toate culturile pe care le au acum.

Concursul i-ar fi putut încuraja pe micii fermieri

Managerul RECL din Vişina, Carmen Albu, l-a ales pe Marius David pentru concursul eAntreprenor pentru că i s-a părut că mica lui afacere are ceva deosebit. Ea a explicat că localitatea Vişina are una dintre cele mai mari suprafeţe de teren arabil din judeţul Dâmboviţa. Aproximativ 90% din suprafaţă este ocupată de terenurile arabile fertile, care sunt propice dezvoltării agriculturii.

“Acest lucru poate atrage investitori. Tipurile de sol caracteristice acestei zone, ce nu sunt afectate substanţial de pesticide si îngrăşăminte chimice, permit dezvoltarea intensă a agriculturii, în special a culturilor vegetale. În urma acestei analize am decis să ne axăm pe fermieri pentru a putea să le oferim o şansă în plus la dezvoltare. Pe Marius David îl cunoşteam de multă vreme şi mi-a fost uşor să colaborez cu el. De fapt, prima dată am vrut să fac echipa cu mama lui, care este foarte pricepută în grădinărit, dar el a câştigat un proiect pe măsura 141“Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă” şi firma a fost făcută pe numele lui Marius, aşa că am mers mai departe pe varianta asta. El are o slujbă, ca funcţionar, şi se ocupă de grădină după ce ajunge acasă de la serviciu, iar de comercializarea produselor se ocupă părinţii lu. Ei merg cu legumele şi fructele în piaţă şi la târguri”, a precizat Carmen Albu.

Ea a mai spus că, de fapt, mulţi dintre localnicii din Vişina procedează aşa. Au o slujbă, iar de agricultură se ocupă numai ca să poată consuma anumite produse. Majoritatea sătenilor nu se duc la piaţă să vândă legumele pe care le produc, parţial din cauza faptului că şi această ocupaţie necesită timp şi bani, parţial din cauza faptului că, de fapt, cultivă legume pe terenuri destul de mici.

Câştigător de bani din fonduri europene

În ceea ce-l priveşte pe Marius David, şi în familia sa grădinăritul este o tradiţie. El spune însă că dacă ar fi să renunţe la slujbă pentru a se ocupa numai de legumicultură nu crede că ar putea să-şi asigure suma necesară de bani pentru a-şi întreţine toată familia. El a luat totuşi în serios această afacere şi a scris şi un proiect pentru a câştiga o subvenţie, prin măsura 141. Timp de trei ani va primi suma de 1500 de euro pe an, pe care o va folosi pentru a-şi cumpăra utilaje mai performante, o motosapă şi o motocositoare. Cei doi au făcut şi o analiză SWOT a afacerii, care evidenţiază că printre atu-uri se numără faptul că este o afacere de familie, aşadar toată lumea pune umărul la dezvoltarea ei. De asemenea, “bătrânii” au o îndelungată experienţă în producerea şi comercializarea produselor şi au şi anumite legături care să le permită să menţină mica afacere în viaţă.Totodată, faptul că deţin pământul pe care îl cutivă este iarăşi un lucru bun, precum şi faptul că nu folosesc nitraţi şi pesticide.

Articole similare:

Femeile de afaceri din Saschiz, în competiţia eAntreprenor

Oameni de afaceri în concursul eAntreprenor, cu ajutorul RECL Sângeorgiu de Pădure

Managerul RECL Băneasa a intrat în competiţia „eAntreprenor”

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Vişinajud. DâmboviţaeAntreprenorcompetiţieplanuri de afaceri

Amărăşti1

Comuna Amărăşti este aşezată în partea sudică a Platformei Olteţului din Podişul Getic şi are ca vecini comuna Găvile la nord, comuna Creţeni la sud, comuna Suteşti la est şi comuna Guşoieni la Vest. The village is composed of the localities Amărăşti, Memoiu, Mereşeşti, Palanga and Padina. The territory of the commune has as characteristics hills with an altitude of 300-350 m, narrow peaks and the region of the medium height hills is cut by deep valleys.citeşte tot textul

poza