Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

“La Teiu „e-Vacanta!” a prilejuit crearea de prietenii durabile cu copiii din alte ţări

21.02.2012
Reluarea în această iarnă a proiectului „e-Vacanţă!” a reprezentat pentru elevii din Teiu (jud. Argeş) un motiv de mare bucurie. Proiectul le-a prilejuit crearea de prietenii durabile cu copii de vârsta lor din alte ţări. De asemenea, sub îndrumarea cadrelor didactice au realizat felicitări virtuale pe care le-au expediat mai apoi colaboratorilor şi autorităţilor locale.

La şcoala cu clasele I-VIII “Vladimir Streinu” din localitatea Teiu, proiectul „e-Vacanţă!” a devenit deja o tradiţie. Pentru că ediţia de vară nu a mai avut loc, surpriza a fost de două ori mai mare. În momentul în care au aflat despre proiect, cadrele didactice s-au grăbit să se înscrie în competiţie şi să studieze regulamentul, care a fost, după cum ne mărturiseşte profesoara Corina Ciobanu, unul plin de noi provocări.

“Această ediţie a VII-a a proiectului a apărut pe neaşteptate. Cred că nimeni nu se aştepta la o ediţie de iarnă, dat fiind faptul că aceea din vară nu a mai avut loc. Dar se pare că a fost o surpriză apărută precum darurile din tolba lui Moş Crăciun. Activităţile sunt mult mai complexe şi diversificate, stimulând interesul tuturor, elevi, părinţi, cadre didactice, comunitatea locală, şi ispitindu-ne cu noi provocări”, ne-a povestit Corina Ciobanu, coordonatorul proiectului.

Aventura în lumea tehnologiei

Copiii din localitatea Teiu nu au avut niciun moment de răgaz în vacanţa de iarnă. Din faţa calculatoarelor, cu care comunitatea a fost dotată în cadrul programului „Economia Bazată pe Cunoaştere”, au legat prietenii virtuale cu alţi elevi din ţară şi din străinătate şi s-au implicat în toate activităţile desfăşurate în cadrul proiectului „e-Vacanţă!”.

“Spre deosebire de alte ediţii, cea de-a VII-a a proiectului a presupus atât colaborarea cu un partener non-EBC, cât şi colaborarea cu un partener internaţional, în cazul nostru colaboratorii internaţionali fiind Turcis şi Liege -Belgia. În felul acesta elevii noştri au putut constata că barierele transnaţionale pot fi străbătute şi depăşite cu ajutorul comunicării, a informaţiilor, a noilor tehnologii”, a adăugat Corina Ciobanu.

Metodele didactice moderne i-au antrenat pe copii

Pentru ca activităţile să fie cât mai antrenante, profesoara Corina Ciobanu a folost metode didactice dintre cele mai moderne. Printre acestea s-au numărat metoda „Gândiţi / Lucraţi în perechi / Comunicaţi”, Jurnalul Reflexiv sau sondajul de opinie folosind Impressity.Survey.

“Elevii au pornit din nou într-o aventură în lumea tehnologiei plecând de la semnificaţia sărbătorilor de iarnă în comunitatea lor, transpunându-le apoi în felicitări virtuale prin utilizarea tehnologiei moderne şi ajungând până la explorarea unei lumi mai puţin sau prea puţin cunoscută lor, aceea a expediţiilor polare, făcând cercetări, studii, investigaţii, întrebând şi ascultând poveşti la gura sobei”, ne-a povestit profesoara Corina Ciobanu.

Proiectul de suflet al unei foste eleve a şcolii

Chiar dacă a plecat de doi ani la un liceu din Piteşti, Elena Marinică este atât de ataşată sufleteşte de „e-Vacanţă!” încât s-a oferit să participe ca voluntar la activităţile desfăşurate în această iarnă la Şcoala “Vladimir Streinu” din Teiu.

“Constat ca proiectul “e-Vacanţă!” păstreaza caracterul său puternic educaţional, dar aduce în atenţia tinerilor problemele actuale cu care lumea se confruntă, determinând implicarea lor, ei fiind probabil cei care vor trebui să găsească mâine soluţiile acestor probleme. În acelaşi timp, am fost determinată să-mi întorc atenţia spre evenimente importante din trecut, spre a le respecta şi a le avea drept exemplu, în viitor. Entuziasmul meu este surprinzător de ridicat, ţinând cont că nu este prima dată când particip la acest proiect” a declarat Elena Marinică, elevă în clasa a X-a la un liceu din municipiul reşedinţă de judeţ.

La fel de mare a fost entuziasmul şi în rândul elevilor Şcolii Generale din Teiu.

“Părerea mea despre acest proiect este una simplă, dar adevărată. Cred că acesta ne oferă ocazia de a învăţa multe lucruri deosebite şi în acelaşi timp de a ne dezvolta imaginaţia şi a ne determina să spunem mereu PREZENT în faţa noilor provocări”, a spus Diana Nedelcu, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala din Teiu.

Un succes în comunitate

Dăruirea profesoarei Corina Ciobanu este apreciată de conducerea unităţii şcolare, mai ales că proiectul îi ajută pe şcolari să îşi petreacă vacanţele într-un mod util şi plăcut totodată.

“Este foarte implicată şi munceşte mult. Copiii iau parte cu entuziasm la activităţi. Ei se bucură de primele zile de vacanţă. După aceea însă se plictisesc şi încep să se gândească că tot mai bine este la şcoală”, a arătat Mirela Pandrea, directoarea şcolii din Teiu.

Cadrele didactice implicate încearcă să le transmită elevilor din vârsta lor experienţă şi să îi atragă în activităţi cât mai relaxante.

“Am iniţiat şi ne-am impus principii pe care am învăţat să le respectăm, am învăţat cu toţii că rodul colaborării nu duce decât la fapte măreţe, ne-am deprins competenţe demne de nişte învingători, am învăţat că secolul XXI nu poate exista fără tehnologie, fără inovare şi fără informaţie şi am decis că suntem noi aceia care vom pune bazele unei societăţi a cunoaşterii. Şi totul s-a datorat acestui concept numit “e-Vacanţă!” care, cu fiecare ediţie, nu reuşeşte să ne lase indiferenţi şi ne determină să ne aventurăm întotdeauna în noi expediţii, nu polare, ci “e-vacantiste”, a concluzionat Corina Ciobanu, coordonatorul proiectului.

Articole similare:

După trei ani de eforturi susținute, copiii din Dărmăneşti au câştigat concursul e-Vacanţă! 2010

Elevii din Teiu, dependenţi de „e-Vacanţă!”

„e-Vacanţă”, primul pas al Şcolii din Vărăşti spre podiumul „Galei Premiilor în Educaţie”

Voturi: 0

Cuvinte cheie: Teiujud. Argeşe-Vacanţăeleviprogramul EBC

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza