Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Femeile de afaceri din Saschiz, în competiţia eAntreprenor

24.08.2011
Cinci întreprinderi din Saschiz au intrat, alături de echipa EBC din comunitate, în competiția eAntreprenor, pentru a beneficia de o promovare mai intensă a afacerilor lor la nivel național. Toate cele cinci afaceri au ca administratori femei.

Demersul centrului PAPI şi al personalului RECL are câteva obiective importante pentru comunitatea locală. “Vrem să promovăm mai intens pensiunile din Saschiz, online cât şi pe materiale tipărite. Acțiunile derulate prin această competiție au complete, de altfel, paleta serviciilor pe care noi le oferim în mod curent întreprinzătorilor din comunitatea noastră – îi susținem pe micii producători să participe la târguri, îi sprijinim prin organizarea şi participarea lor la festivaluri locale şi prin accesarea de finanţări nerambursabile în scopul dezvoltării afacerilor lor”, a spus Florentina Călugăr, managerul RECL Saschiz.

Cele cinci afaceri promovate de centrul PAPI din Saschiz şi personalul RECL din comunitate în cadrul competitiţiei “eAntreprenor” sunt: Kyzd SRL - administrată de Lidia Stoichiţescu, Silvagra SRL - administrată de Violeta Şoaită, Agerox M SRL - administrată de Angela Mihai, Cartref Saschiz SRL aparţinând Ancăi Danţeş şi întreprinderea individuală Dalmasso Maria Anca, aparţinând persoanei cu acelaşi nume.

Societatea Kyzd SRL deţine pensiunea Hanul Cetăţii, aflată în imediata apropiere a Cetăţii Medievale din localitate. “Ne-am înscris în competiţia eAntreprenor pentru a beneficia, în primul rand, de popularizare online. Oferim condiţii dintre cele mai bune pentru toţi turiştii”, a spus administratorul Lidia Stocihiţescu. A doua societate care a fost înscrisă în concurs la PAPI Saschiz, deţine, de asemenea, o pensiune, dar prestează și activităţi de silvicultură şi exploatare a lemnului. “Suntem specialişti în domeniul lucrărilor în pepiniere silvice, împădurirea şi întreţinerea arboretelor, dar şi în domeniul exploatării lemnului. De pe urma acestei afaceri a rezultat şi pensiunea pe care o deţinem la Saschiz. Am văzut în acest concurs posibilitatea de a deveni mai cunoscuţi la nivel naţional”, a afirmat Violeta Şoaită, reprezentantul societăţii Silvagra SRL. Firma Agerox deţine un magazin alimentar în comună, iar Cartref Saschiz SRL reprezintă pensiunea cu acelaşi nume. Întreprinderea individuală Dalmasso Maria Anca desfăşoară activităţi de turism, procesare legume şi fructe, gemuri, murături şi alte produse tradiţionale. „Activităţile şi serviciile pe care am ales să le derulăm sunt practic inter-conectate însă se pot categorisi în două ramuri mai mari: produse tradiţionale şi turism. Majoritatea produselor noastre sunt tradiţionale din zonă, dar avem şi specialităţi ale casei după reţete franţuzeşti. Cele mai multe fructe şi legume provin din ferma proprie şi din zona noastră care a fost inclusă în reţeaua europeană Natura 2000 pentru protejarea biodiversităţii. Din puncte de vedere turistic, oferim spre închiriere Casa de pe Deal, alături de alte servicii cum ar fi ghidaj turistic şi traduceri. Concursul eAntreprenor este pentru noi o oportunitate de a ne face cunoscută întreaga afacere”, a afirmat Anca Dalmasso.

Despre „eAntreprenor”

Competiţia “eAntreprenor”, parte a Programului “Economia Bazată pe Cunoaştere” (EBC), este o competiţie iniţiată de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în calitate de organizator.

Concursul se adresează antreprenorilor locali din cele 255 de localităţi participante la acest program şi urmăreşte promovarea serviciilor specifice, oferite de personalul RECL în cadrul PAPI.

Competiţia şi-a propus să iniţieze o campanie de promovare a serviciilor pe care personalul RECL le poate oferi întreprinzătorilor din comunităţile EBC în vederea asigurării unei dezvoltări locale sustenabile. Competiţia eAntreprenor îşi propune să devină un veritabil concurs adresat mediului de business local, participanţii fiind încurajaţi să dezvolte activități inovative prin care propriile lor afaceri, dar și mediul de afaceri local pot deveni mai competitive prin utilizarea resurselor TIC.

Pe baza punctajului obţinut în urma evaluării, vor fi oferite 3 premii în valoare de 1.900 USD fiecare şi 3 laptop-uri Dell Inspiron pentru managerii RECL (valoarea totală a fiecărui premiu fiind 2.500 USD). Premiul în valoare de 1.900 USD va susţine implementarea acţiunilor identificate şi planificate în cadrul proiecţiei bugetare din planul de afaceri şi se va împărţi între membrii echipelor câştigătoare în funcţie de activităţile planificate pentru a fi realizate.

La competiţie s-au înscris 29 de echipe din 24 de comunităţi (Arbore, Balta Albă, Băneasa, Bărbuleţu, Belin, Cândeşti, Corabia, Caraştelec, Dărmaneşti, Hangu, Jurilovca, Licurici, Perişor, Rafaila, Roata de jos, Saschiz, Sângeorgiu de Pădure, Șaru Dornei, Țăndărei, Târgu Lăpuș, Valea Moldovei, Valea Sării, Vişina, Zlatna), dintre care 16 echipe au încărcat materialele pentru toate activităţile şi au fost eligibile pentru evaluare.

Resurse online:

Oameni de afaceri în concursul eAntreprenor, cu ajutorul RECL Sângeorgiu de Pădure

Managerul RECL Băneasa a intrat în competiţia „eAntreprenor”

Voturi: 1
Cuvinte cheie: Saschizjudețul MureșeAntreprenor competiţie planuri de afaceri

Amărăşti1

Comuna Amărăşti este aşezată în partea sudică a Platformei Olteţului din Podişul Getic şi are ca vecini comuna Găvile la nord, comuna Creţeni la sud, comuna Suteşti la est şi comuna Guşoieni la Vest. The village is composed of the localities Amărăşti, Memoiu, Mereşeşti, Palanga and Padina. The territory of the commune has as characteristics hills with an altitude of 300-350 m, narrow peaks and the region of the medium height hills is cut by deep valleys.citeşte tot textul

poza