Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

„e-Vacanţă”, primul pas al Şcolii din Vărăşti spre podiumul „Galei Premiilor în Educaţie”

22.10.2009
Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Vărăşti , judeţul Giurgiu, este una dintre finalistele primei ediţii a Galei Premiilor în Educaţie , secţiunea „Şcoala Anului”.

Colectivul elevilor din această şcoală şi profesorii coordonatori aşteaptă cu nerăbdare derularea celei de-a treia etape de evaluare, programată a fi finalizată pe 25 octombrie, după care va urma desemnarea „Şcolii Anului”. „Am avut de la început convingerea că ne vom număra printre finalişti. Am început acum doi ani seria proiectelor educaţionale. De atunci am înregistrat o creştere graduală a performanţelor, dar e-Vacanţă a fost cel mai amplu dintre acestea”, ne-a declarat profesorul Cosmin Constantin, coordonatorul de proiect al unităţii de învăţământ din Vărăşti.

Aflată în cel de-al treilea an în care participă la competiţii care implică comunitatea locală şi pe cei mai tineri membrii ai ei, se poate spune că şcoala din Vărăşti are deja o experienţă semnificativă în proiectele bazate pe cunoaştere.

De altfel, o simplă vizită în laboratorul de informatică, în fapt o sală de clasă amenajată astfel încât elevii să se poată pregăti în domeniul IT, arată faptul că începând cu profesorii, continuând cu elevii şi ajungând la reprezentanţii administraţiei locale, toţi s-au implicat în susţinerea proiectelor, iar acum culeg roadele unei munci susţinute.

Prima televiziune pentru mediul gimnazial

În afară de "e-Vacanţă!", un alt proiect interesant derulat de elevii din Giurgiu este „Media Scool - sursă de educaţie”. Desfăşurat în perioada 18 iunie - 21 decembrie 2008, proiectul a fost un prim pas spre realizarea unei televiziuni şcolare şi în susţinerea unor cursuri de jurnalism, artă teatrală, informatică, achiziţionarea de ehipamente specifice, excursii, întânliri cu părinţii elevilor implicati şi altele.

Viitoarea televiziune are deja trei cercuri şcolare : cercul de jurnalism „Media School”, cercul de teatru „Şi eu pot fi actor !” şi cercul de informatică „Info School”.

Ținta tuturor acestor acţiuni este deschiderea, aşa cum am menţionat mai sus, a „Televiziunii Media School”, ca prima televiziune ce se adresează mediului gimnazial. Cu acest proiect media, şcoala a câştigat anul trecut locul I la nivel naţional, la categoria granturi de dezvoltare şcolară, cu un punctaj de 99 de puncte.

O altă realizare a unităţii şcolare este „Centrul de Documentare şi Informare Vărăşti”. CDI-ul are două funcţii principale, de bibliotecă şi prelucrare a materialelor informative, precum şi rolurile de club al elevilor, spaţiu de documentare multimedia, pregătire a activităţilor extraşcolare şi altele.

Referitor la planurile pentru 2009, profesorul coordonator a precizat că şcoala va participa la toate proiectele "e-comunitate".

RECL, baza informatică a proiectelor

La Vărăşti este funcţională Reţeaua Electronică a Comunităţii Locale (RECL), reţa de calculatoare ce uneşte centrul PAPI ( Punctul de Acces Public la Informaţie), primăria Vărăşti, şcoala cu clasele I-VIII unde se află cabinetul de informatică, biblioteca comunală „Vasile Militaru” şi unitatea de învăţământ învecinată din Dobreni.

Laboratorul de informatica din Varasti

Cel mai activ element al reţelei informatice este centrul PAPI, care, pe lângă faptul că oferă servicii de acces la informaţie cetăţenilor va facilita şi accesarea fondurilor comunitare. "Deja o parte din membrii comunităţii utilizează cu succes internetul pentru informarea şi aplicarea de soluţii moderne în creşterea legumelor, ştiut fiind faptul că Giurgiu este o zonă unde se cultivă pe scară largă legumele, iar unii dintre părinţii copiilor din Vărăşti îşi câştigă existenţa exclusiv din această activitate", a mai adăugat profesorul Cosmin Constantin, cel care de altfel şi coordonează această reţea, împreună cu administratorul de reţea, care este unul dintre elevii săi.

Resurse online:

Lucrările elevilor din Vărăşti care au urcat şcoala printre premiantele "e-Vacanţă!"

RECL Vărăşti - valoarea comunităţii tale

Voturi: 1

Cuvinte cheie: Vărăştijudeţul GiurgiuşcoalăelevicompetiţieŞcoala Anuluie-Vacanţălaborator informaticăRECLPAPIMedia School

Adaugă comentariul tău

Activitati

Dată: 08.12.2010 Autor: Iuly
Toate meritele ii revin domnului Constantin Cosmin , prin activitatiile sale extrascolare .

Varastiul in centrul atentiei

Dată: 06.12.2010 Autor: GRVARSMEARDAM
Varastiul in centrul atentiei

Varastiul in centrul atentiei

Dată: 05.12.2010 Autor: NASTASE NICOLETA
Varastiul s-a aflat in centrul atentiei odata cu nominalizarea la Gala Premiilor in Educatie". Felicitari celor care au muncit pentru aceasta pozitie.

Varastiul si Gala premiilor..

Dată: 05.12.2010 Autor: Niculae Valentina
Varastiul nominalizat printre primele zece scoli la Gala Premiilor in Educatie sectiunea ,,Scoala Anului'', demonstreaza ca acolo unde se depun eforturi sustinute si rezultatele sunt pe masura. Felicitari tuturor celor implicati si in special domnului profesor Constantin Cosmin sufletul acestei initiative.

Multumim !

Dată: 03.12.2010 Autor: GRVARMOISESCUG
Toate multumirile mele se indreapta catre domnul profesor Constantin Cosmin . In vacanta de vara multi copii merg in centrul PAPI pentru as ocupa timpul cu activitatile din cadrul proiectului e-Vacanta .

Gala premiilor in educatie

Dată: 26.11.2010 Autor: Ignat Madalina Cornelia
Am aflat ca Scoala Varasti s-a numarat printre finalistele la sectiunea ,,Scoala Anului" in anul 2009 si m-am bucurat foarte mult ca o scoala din mediu rural poate atinge o asa performanta. Felicitari pentru munca dascalilor dar si a copiilor.

merita podiumul!

Dată: 24.11.2010 Autor: XXXL
fapte mari pentru o comunitate mica merita un premiu I. este un bun exemplu de vointa in a realiza atat de multe cu resurse atat de putine. Felicitari Cosmin!

Cercuri scolare

Dată: 07.12.2009 Autor: dumitru.voinescu
Cercurile scolare sunt foarte bune pentru copii insa profesorii refuza sa se implice in organizarea cercurilor motivand multi dintre ei ca nu sunt platiti.

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza