Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Gurbănești-Călărași

Comuna Gurbănești din județul Călărași este situată în partea de Sud-Est a Câmpiei Române ,mai precis în Câmpia Bărăganului sudic pe Valea Mostiștei la aproximativ 70 km. de orașul Călărași, 25 km. de orașul Lehliu-Gară și 25 km. de orașul Fundulea.

Târgu Frumos

Târgu Frumos (unul dintre cele patru orase ale judetului Iasi), este situat intr-o regiune de "vie circulatie" (Victor Tufescu), aflandu-se la intersectia unor importante cai de comunicatie rutiera si feroviara ce asigura legatura pe directiile Iasi, Pascani, Botosani, Roman, Bacau si in continuare cu restul tarii.Localitatea Târgu Frumos se incadreaza in categoria oraselor mici, cu o...

Comuna Arsura, Vaslui

Comuna Arsura, situată în partea de nord - est a judeţului Vaslui este o unitate administrativ-teritorialărurală de gradul III (sub 3000 de locuitori). Comuna Arsura este formată din satele: Arsura, Pâhneşti, Fundătura şi Mihail Kogălniceanu. Suprafaţa totală a comunei este de 4063 Ha. Arsura  se află situată la 80 km faţă de Vaslui, 27 km de Huşi şi 7 km de Albiţa.  (...

Ajuta un copil sa viseze! Doneaza o carte!

Dragi prieteni, Vin la voi cu o iniţiativă şi cu o rugaminte. Vă propun să aducem împreună un plus de cărţi în biblioteca Şcolii de Arte şi Meserii ,,Ionel Teodoreanu’’ Victoria şi vă rog să participaţi cum puteţi la această campanie: fie afişaţi bannerul campaniei pe blogul personal sau facebook, ajutându-mă să promovăm această idee, fie donăm câte una sau mai multe...

Comuna Prãjeni, Botosani

Comuna Prăjeni este situată în sudul judetului Botosani, la limită cu judeţul Iaşi şi se învecineazăcu oraşul Flamânzi la NE, cu comuna Frumuşica şi Deleni la V şi la SV, cu comuna Plugari şi Scobinţi la S.Comuna se întinde pe circa 8 km de o parte şi de alta a Râului Miletin.Comuna Prajeni a fost infiintata in anul 1956, insa date despre satele componente figureaza inscrisein...

Lupu Nicolaie

Lupu Nicolaie (1876-1946), medic şi om politic - s-a nascut in localitatea Arsura , jud Vaslui. A fost doctor în ştiinte politice, membru al Partidului Ţărănesc, ajungând în fruntea Senatului României. În 1932 a început lucrările de construcţie ale bisericii actuale cu hramul Sfântului Nicolaie din localitateaArsura, pe locul unei foste bisericuţe. Astăzi şcoala din...

Comuna Plugari, Iasi

Comuna din Judetul Iasi, situată la graniţa de nord-est a judeţului. Se învecinează cu localităţile: Şipote (jud. Iaşi)la est si Prajeni (jud. Botosani)la vest.Comuna este formata din 3 sate: Plugai, Borosoaia si Onesti.Prima atestare documentara dateaza din anul 1800.

Istoria asezarilor din comuna Plugari, Iasi

In anul 1800 pe locurile unde astazi se afla patru sate componente ale comunei Plugari se intindea o vasta mosie apartinand unui dintre cei mai mari boieri din Romania, Barbu Stirbei.Cel mai vechi sat din raza comunei este satul Onesti.  Ca prime asezari au fost cele 16 case boieresti asezate in jurul conacului in care locuiau slujbasii de pe mosie.  Zilierii locuiau in bordeie...

Comuna Şcheia, Iasi

Comuna Şcheia este situată în partea de sud a judeţului Iaşi, în subunitatea cea mai nordică din Podişul Bârladului, respectiv în Podişul Central Moldovenesc, la 36 de kilometri distanţă de oraşul Iaşi, reşedinţa de judeţ. Numele satului provine dintr-un antroponim, de la numele unei stăpâne de sate şi moşii din zonă pe nume Ana Şcheuca, fiică a lui Ion...

Comuna Victoria, Iasi

Comuna Victoria este situata în culoarul văii Prutului la limita estică a judeţului, la 23 km nord de Municipiul laşi, pe drumul European 583.Localitatea Victoria (Cârpiţi) este atestată documentar ca aşezare din sec. XIX (1803), fiind dezvoltată la marginea vestică a luncii Prutului. Relieful localităţii este traversat de cursul Jijiei Vechi, iar pe direcţia nord-est - sud-est este...