Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Vlad Ţepeş

Comuna care poartă numele lui Vlad Ţepeş, criticat de unii pentru caracterul sau aspru şi lăudat de alţii pentru eroismul său în apărarea ţării şi pentru eforturile sale de a pune rânduială într-o societate cuprinsă de anarhie, te întâmpină cu bunătatea oamenilor şi cu spiritul ţăranului român.

De o parte şi de altă a drumului naţional DN 3, în apropiere de intrarea în localitate eşti absorbit de umbra copacilor. Alcătuită din două sate - Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazu, aşezarea este formată din localnici apţi de muncă şi disponibili să vină în ajutorul oricărui întreprinzător dispus să ajute la dezvoltarea aşezării. Situată în apropiere de localităţi precum Lehliu Gară şi Călăraşi, comuna Vlad Ţepeş se bucură de o infrastructura dezvoltată la un nivel mediu, dispunând parţial de conductă de apa potabilă şi drum asfaltat (pe 25% din suprafaţa zonei).

De asemenea, toată aşezarea este alimentată cu energie electrică şi dispune de servicii precum telefonie fixă şi televiziune prin cablu.

poza

Cum ajungi în Vlad Ţepeş trebuie să mergi să vizitezi întreaga zonă. Ocupând un loc aparte în peisajul aşezării, aceasta se poate bucură de la an la an de un număr cât mai mare vizitatori şi implicit de investiţii care să aducă succesul scontat.

Istoric

Descoperirile arheologice, din perioada secolului IV-IX e.n., de la Călăraşi, Dorobanţu, Independenţa, Vlad Ţepeş, Pietroiu, Coslogeni, Mănăstirea, Sultana şi Radovanu atestă locuirea meleagurilor călăreşene de o populaţie daco-romană şi, mai apoi, proto-romană.

mai multe detalii...

Resurse locale

Principalele activităţi desfăşurate în zonă sunt agricultura, creşterea animalelor şi cultivarea plantelor de câmp şi a legumelor.

mai multe detalii...

Tradiţii

În afara obiceiurilor tradiţionale legate de ciclul vieţii, în lumea satelor româneşti s-au păstrat numeroase obiceiuri legate de anumite sărbători religioase, fie de anumite momente importante din viaţă comunităţii sau generate de nevoia implorării naturii în cazuri limită.

mai multe detalii...

Iara21

Comuna Iara este situată în sud-vestul judeţului Cluj, la limita dintre Depresiunea Transilvaniei şi Munţii Apuseni. Depresiunea de contact Iara, situată în partea centrală şi nordică a comunei, este sculptată în sedimente dominant paleogene ale „golfului Iara-Băişoara” şi este conturată în amonte de defileul Surduc. Masivul Muntele Mare este prezent prin extremitatea estică a sa în zona Ocoliş, iar Munţii Trascău sunt prezenţi prin prelungirile din partea estică, sud-estică şi sudică a comunei.citeşte tot textul

poza