Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Vărădia de Mureş

Datând încă din 1369, actuala comună Vărădia a reprezentat, datorită poziţiei sale geografice, un punct de legătură între zona Aradului şi Hunedoara; de asemenea, a fost prima fortăreaţă pe defileul Mureşului spre Lipova şi Arad, jucând astfel un rol important în istoria medievală a Banatului şi a Transilvaniei. În strânsă legătură cu rolul strategic deţinut s-a aflat viaţa economică a localităţii, care a cunoscut o perioadă de creştere, deţinând pentru o perioadă statutul de târg.

Suprafaţa comunei este de 11.858,41 ha, din care 4.763,26 ha reprezintă terenuri pentru agricultură iar 6.548,36 ha sunt acoperite cu păduri.

poza

Mai întâi de toate, comuna Vărădia se remarcă prin frumuseţea locurilor, prin peisajul mirific care impresionează orice trecător; acesteia i se adaugă ospitalitatea oamenilor care încă îşi mai păstrează obiceiurile populare şi credinţele moştenite din moşi strămoşi, tradiţii ce renasc an de an cu diferite ocazii.

De asemenea, elementele de cult şi cultură, mărturii ale statornicirii timpurii a oamenilor pe aceste meleaguri, precum biserica de lemn de la Juliţa, construită în 1787, cu o arhitectură unică în lume dar şi facilităţile oferite de tehnicile moderne ce caracterizează prezentul, precum accesul la internet, facilităţile de cazare oferite de pensiunea din localitate, situarea comunei pe un drum naţional care permite accesul rapid către oraşele din apropiere, toate acestea sunt, pe bună dreptate, motive de mândrie pentru locuitorii comunei Vărădia de Mureş.

Istoric

Comuna Vărădia îşi are originea cu milenii în urmă, pe aceste locuri existând în secolul II î. H o aşezare hallstatiană, apoi la începutul erei noastre o fortificaţie dacică care întreţinea strânse legături cu Imperiul Roman din sudul Mureşului.

mai multe detalii...

Resurse locale

Principalele resurse de care dispune comuna Vărădia sunt:
- două cariere de piatră;
- fondul forestier.
Cele două resurse deosebit de importante pentru locuitorii Vărădiei şi nu numai nu sunt însă exploatate în mod corespunzător.

mai multe detalii...

Tradiţii

Odată cu trecerea timpului, tradiţiile cu privire la portul popular au fost înlocuite cu alte piese de vestimentaţie.Portul specific cu "spacel", "laibar cu fir" sau "cojoc cu bumbi", "cârpe de mătase" şi "poale cu pui" se mai regăseşte doar la bătrânii satului, în ziua de Rusalii.

mai multe detalii...

Tormac0

Comuna Tormac se situează în sud-estul judeţului Timiş, în câmpia cu acelaşi nume.Comuna are în administrare localităţile Cadăr, Şipet şi centrul administrativ – Tormac. Din punct de vedere al formei principale de relief comuna Tormac se încadrează în categoria câmpie.citeşte tot textul

poza