Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Urzicuţa

Localitatea Urzicuţa este aşezată în partea central-sudică a Județului Dolj, în Câmpia Dunării. Cele două sate din componența comunei, Urzicuţa și Urzica Mare, se întind pe o suprafaţa de 6.072 ha, dintre care doar 290 ha reprezintă teren intravilan, restul fiind teren agricol. Cei aproximativ 3.100 de locuitori au ca activități de bază agricultura și creşterea animalelor.

Comuna Urzicuţa are un relief de câmpie, format din terasele Dunării, la baza cărora se află o serie de izvoare care în timp s-au transformat într-o salbă de lacuri. Altitudinea este cuprinsă între 25-40 m iar clima este temperat continentală. Comuna este străbătută la est de râul Desnățui și la sud de pârâul Baboia.

poza

Locuitorii comunei Urzicuţa sunt mândri atât de peisajele și de minunățiile create de natură, cât și de ceea ce au realizat oamenii de-a lungul timpului. În partea sudică a localității se află un lac ale cărui ape s-au mineralizat treptat, dobândind proprietăți terapeutice în tratamentul afecțiunilor reumatismale. “Băile Ionele”, aşa cum este cunoscută zona, este un lac cu ape minerale, renumit pentru calitățile sale terapeutice. Băile cu iod din zonă au atras de-a lungul timpului mulți turiști. De o valoare inestimabilă pentru locuitorii din comuna Urzicuța este Crucea de Piatră, monument care din anul 1850 este așezat în curtea bisericii. Alte două monumente de seamă în comună sunt operele comemorative de război.

Istoric

Primele dovezi ale prezenței oamenilor sunt atestate de câteva monezi romane descoperite intr-un mormânt.

mai multe detalii...

Resurse locale

Cultură cerealelor este preocuparea de bază în comună. Având o suprafață de 5.618 ha teren arabil, iar, conform unei estimări, peste 70% din populația aptă de muncă are ca îndeletnicire principală agricultura sub diferitele ei forme, agricultura este și principala resursă locală.

mai multe detalii...

Tradiţii

În comuna Urzicuţa tradiţiile sunt conservate cu atenţie și transmise din generaţie în generaţie. Pe lângă obiceiurile legate de sărbătorile de iarnă, se pot enumera Proorul de Sf. Gheorghe, Paparudele, Iordanul, precum și Cumicitul fetelor, obicei unic în Romania.

mai multe detalii...

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza