Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Uricani

Oraşul Uricani face parte din cadrul Carpaţilor Meridionali, denumită presiunea tectanoerozivă « valea Jiului » sau « Petroşani ». Localitatea este dominată de culmile muntoase Retezat şi Vâlcan, cu o deschidere largă spre est şi tot mai îngustă, spre vest.
Situat pe un picior de plai binecuvântat de Dumnezeu, oraşul ocupă un loc important în peisajul Văii Jiului, fiind situat în partea de sud-vest a Depresiunii Petroşani, la poalele muntelui Retezat, pe Jiul de Vest, la altitudinea de 650-725 de metrii.

Cadrul natural, de un pitoresc aparte, de care dispune orasul Uricani, facilitează turiştilor posibilităţi de odihnă, desfătare şi sport, atât vara cât şi iarna

Flora ocrotită din zona Uricani este reprezentată de 1050 de specii de plante, speciile lemnoase fiind incluse in areale protejate sau declarate monumente ale naturii.

Fauna ocrotită este reprezentată prin 19 specii, respectiv: ursul, lupul, vulpea, mistreţul, capra neagră, rasul, pisica sălbatică, cerbul, căpriorul, veveriţa, iepurele comun, jderul de copac, vidra, viezurele, nevăstuica, hermina, şoarecele gulerat şi lupul. Mândria Retezatului o constituie populaţia de capre negre. Alte animale rare şi protejate de lege: râsul, acvila de munte (cea mai puternică pasăre răpitoare din ţară), cocoşul de munte.

Clima este continental moderată, cu temperaturi medii multianuale de tipul climatului montan, fără geruri mari iarna şi călduri caniculare vara. Temperaturile medii anuale variază în jurul a 7˚C. Temperaturile medii cele mai scăzute se înregistrează în luna ianuarie (-15˚C), iar cele mai ridicate în luna iulie (20˚C). Precipitaţiile sunt ambudente, media anuală fiind între 900 mm – 1000 mm.

poza

Oraşul Uricani este unic din mai multe motive. Acest oraş are cea mai mare suprafaţă administrativă din România şi reprezintă una din principalele porţi de intrare în Parcul Naţional Retezat.

Istoric

Prima atestare documentară a localităţii, apare în 1818, sub denumirea de Hobiceni-Uricani, nume purtat până la Unirea din 1918. Localitatea îşi trage numele de la satele Hobita şi Uric, din Ţara Haţegului, Hobita fiind atestată documentar în anul 1411, iar Uricul, în anul 1473. După unirea Ardealului cu Patria mamă, localitatea se va numi Ur

mai multe detalii...

Resurse locale

Cea mai importantă resursă naturală o constitue cărbunele. Exploatarea zăcământului de cărbuni datează din anul 1947, ca urmare aidentificărilor de rezerve prin lucrări miniere de cercetare care s-au făcut laUricani. Creşterea competitivităţii, asigurarea de perspective concrete deevoluţie în viitorul apropiat, sunt cerinţe îndeplinite

mai multe detalii...

Tradiţii

Cu siguranţă că Uricaniul este locul din Valea Jiului în care, în ciuda procesului de industrializare masiv, tradiţiile au fost păstrate şi preţuite la valoarea lor reală.

mai multe detalii...

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza