Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Topolog

Aşezată în nord-vestul Dobrogei , comuna Topolog se află în partea de nord-vest a judeţului Tulcea, la o altitudine de 350m, pe şoseua naţională 22 A ce leagă Harsova de municipiul Tulcea. Este aşezarea situată la cea mai mare altitudine din cuprinsul judeţului, fiind situată în partea central-nordică a Podişului Casimcea, cu legături lesnicioase către marile oraşe din regiune: Constanţa 110 km, Tulcea 54 km, Harsova 45 km şi Babadag 35 km.

Întemeierea satului Topolog este legată de ocupaţia şi completa integrare administrativă a Dobrogei de către Imperiul Otoman, momentul exact al înfiinţării neputând fi stabilit, dar se poate crede că satul s-a fondat de românii băştinaşi, fie de păstorii transilvăneni prinşi în multiseculara pendulare a transhumanţei, care renunţau la cetăţenia austriacă rămânând definitiv pe teritoriul Dobrogei.

poza

Aşezarea se mândreşte cu oamenii săi harnici, aşezaţi, care respectă tradiţiile neamului românesc, obiceiurile şi tradiţiile zonei şi care reprezintă un exemplu de convieţuire între comunităţi sau etnii (români, aromâni, lipoveni, bulgări, turci, rromi), Dobrogea fiind unul din teritoriile care cuprinde numărul cel mai mare de etnii ce convietuesc în înţelegere deplină.

Istoric

La început, localitatea era compusă din două aşezări: Topal-ava şi Topal-Ak, adică Topologul Român şi Topologul Tătar, denumiri cu care apare pentru prima oară în Defterul General otoman din 1573.

mai multe detalii...

Resurse locale

Resursele locale ale comunei Topolog sunt reprezentate de terenurile agricole de calitate foarte bună ce reprezintă un puternic potenţial privind ocuparea fortei de muncă în acest domeniu.

mai multe detalii...

Tradiţii

S-au păstrat puţine tradiţii.

mai multe detalii...

Tormac0

Comuna Tormac se situează în sud-estul judeţului Timiş, în câmpia cu acelaşi nume.Comuna are în administrare localităţile Cadăr, Şipet şi centrul administrativ – Tormac. Din punct de vedere al formei principale de relief comuna Tormac se încadrează în categoria câmpie.citeşte tot textul

poza