Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Tătărăştii de Jos

Comuna Tătărăştii de Jos este situată în partea de nord a judeţului Teleorman, aflându-se aproape de graniţa dintre acesta şi judeţul Argeş.

Satele componente ale comunei sunt: Tătărăştii de Jos, Negreni, Negrenii Osebiţi, Negrenii De Sus, Slăveşti, Lada şi Obartu. Suprafaţa totală este de 9791 ha. (intravilan, extravilan, teren agricol, păşuni, fâneţe, vii, livezi, păduri) care reprezintă teritoriul administrativ al comunei Tătărăştii de Jos. Terenul agricol ocupă 8575 ha, adică 87,58 %. Defalcarea terenului agricol după folosinţă şi suprafaţa ocupată este următoarea: arabil – 8040 ha, păşuni – 482 ha, vii – 53 ha.

Reţeaua hidrografică este alcătuită din cursul râului Teleorman, pârâului Bucov şi Obartu. De asemenea, in perioadele ploioase, ia naştere pârâul Claniţa, aflat pe o frumoasă vale. Clima este temperat - continentală şi se caracterizează printr-un potenţial caloric ridicat, prin amplitudini mari ale temperaturii aerului, prin cantităţi moderate de precipitaţii, adeseori în regim torenţial, îndeosebi vara, precum şi perioade de secetă, cantitatea medie anuală de precipitaţii fiind de 550-600 l / mp.

poza

Pe raza comunei se află următoarele instituţii: 6 şcoli generale, 6 grădiniţe, muzeul şcolar (situat în incinta şcolii Tătărăştii de Jos), 6 biserici, o bibliotecă comunală, cămin cultural, 9 monumente istorice, 2 farmacii, un cabinet medical-medicină umană, un dispensar veterinar, 2 brutării, un atelier tinichigerie, o SA Agricolă, o presă de ulei, 15 unităţi alimentaţie publică - comerţ cu amănuntul.

Istoric

Din documentele vremii reiese că localitatea Tătărăştii de Jos este atestată documentar din secolul al XV-lea, satul Negreni în anul 1488, iar satul Slăveşti în anul 1510.Sătenii din această comună au ajutat cu alimente coloanele de răsculaţi conduse de Tudor Vladimirescu ce se îndreptau spre Bucureşti.Evenimentele de la 1859 şi 1877 au făcut ca e

mai multe detalii...

Resurse locale

Comuna Tătărăştii de Jos este aşezată în partea de nord a judeţului Teleorman, aflându-se aproape de graniţa dintre acesta şi judeţul Argeş

mai multe detalii...

Tradiţii

La nivel de localitate s-au păstrat o serie de tradiţii ce se pierd în negura timpului.La nivel local tradiţiile sunt legate de naştere, botez, nuntă şi înmormântare.În afară de aceste tradiţii şi obiceiuri legate de evoluţia vieţii, întâlnim şi obiceiuri legate de muncă, anotimpuri şi cu caracter religios

mai multe detalii...

Tormac0

Comuna Tormac se situează în sud-estul judeţului Timiş, în câmpia cu acelaşi nume.Comuna are în administrare localităţile Cadăr, Şipet şi centrul administrativ – Tormac. Din punct de vedere al formei principale de relief comuna Tormac se încadrează în categoria câmpie.citeşte tot textul

poza