Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Şimişna

Comuna Şimişna este aşezată de-a lungul văii cu acelaşi nume, în Podişul Someşan, fiind situată din punct de vedere geomorfologic în piemonturile şi depresiunile de contact cu subcarpaţii interni ai Transilvaniei. Localitatea şimişană se numără printre cele mai mari şi mai frumoase aşezări rurale ale judeţului Sălaj.

Comuna Şimişna este reînfiinţată în anul 2002, fiind compusă din două sate: Şimişna şi Hăşmaş, Şimişna fiind centru de comună.

poza

Situată pe Valea Şimişnei între dealurile care o străjuiesc, localitatea Şimişna se remarcă prin numărul mare de case bine gospodărite şi instituţii bine îngrijite. În imediata vecinătate a bisericii şi a Căminului Culturăl se ridică impunătoare şi luminoasă clădirea Şcolii Gimnaziale. Prin strădania colectivului de dascăli care au slujit in această şcoală vreme de zeci şi zeci de ani, cu trudă şi devotament, şcoala noastră arată bine şi mulţi oameni care au trecut pragul şcolii s-au minunat de aspectul curat, plăcut şi îngrijit al instituţiei.

De asemenea, un alt motiv de mândrie este biserica care şi ea a fost renovată şi pictată. Biserica a fost construită în anul 1896 şi terminată în anul 1906. În cursul anilor s-au făcut lucrări de întreţinere iar reparaţiile capitale în exterior s-au început în anul 1987 şi au durat până în anul 1994, exteriorul fiind tras în terasit. Interiorul bisericii s-a schimbat total făcându-se pictură bizantină în tempera grasă începând din anul 2001 şi iconostas sculptat în tei, lucrarea terminându-se în 2007 când s-a sfinţit biserica.

Istoric

Etimologia cuvântului „Şimişna” ar proveni din slava veche („smog”, „smazişi”) şi ar însemna „uscat”, deci un loc uscat prielnic aşezărilor umane. Cercetarea privind începuturile istorice ale aşezării Şimişnei se opreşte la epoca bronzului. Din această perioadă a fost descoperit în condiţii necunoscute un topor de bronz.

mai multe detalii...

Resurse locale

Dintre resursele zonei Şimişna enumerăm în primul rând resursele solului:lemnul pădurilor care este utilizat în constucţii şi pentru foc.

mai multe detalii...

Tradiţii

Tradiţiile şi obiceiurile sunt păstrate din moşi-strămoşi. Sărbătorile religioase sunt respectate, oamenii se îmbracă cu ce au mai frumos şi merg la biserică, de asemenea, cei mai mulţi respectă cu stricteţe zilele de post.

mai multe detalii...

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza