Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Sânger

Aşezată în partea de vest a judeţului Mureş, localitatea Sânger este situată în Câmpia Transilvaniei, subunitatea Câmpia Sărmaşului şi Colinele Luduşului şi Comlodului, la nord de râul Mureş(circa 10 kilometrii) şi oraşul Luduş, în zona cunoscută ca centrul Transilvaniei. Perimetrul comunei se situează între văile Luduşului(Pârâul de Câmpie) la vest,şi Pârâul Ranta la est. Suprafaţa totală a comunei este de 5151 hectare.

Relieful este slab vălurat, cu altitudini ce oscilează între 350-550 metri, altitudinea medie fiind de 384 metri. Cel mai înalt deal este cota 543 metri (dealul Ţiglă,Gorgan), urmat de dealul Chimitelnic,488 metri şi dealul Ticui. Principalele unitaţi geomorfologice sunt: versanţii, văile dintre versanţi, cumpenele apelor.

Cea mai mare parte a teritoriului este ocupată de versanţi, care prezintă numeroase forme de microrelief. Orientarea lor este estică şi vestică, determinată de curgerea apelor aproximativ pe direcţia nord-sud. Teritoriul se află în bazinul hidrografic al Mureşului, râu care curge la circa 10 kilometrii sud de localitate.

poza

Cei din Sânger se pot mândri în ultimii ani cu recoltele obţinute din cultivarea tutunului.

Istoric

Satul Sânger este atestat documentar încă din anul 1333 într-un act de cancelarie al voivodului Transilvaniei, Toma.

mai multe detalii...

Resurse locale

Solurile reprezintă rezultatul acţiunii conjugate a tuturor factorilor de solidificare. Este imposibil de delimitat acţiunea fiecărui factor în parte.

mai multe detalii...

Tradiţii

Creştinii ortodocşi şi catolici din întreaga lume sărbătoresc pe 8 Septembrie Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică.

mai multe detalii...

Talpa11

Comuna Talpa este situată în nordul judeţului Teleorman, la 45 km distanţă de reşedinţa de judeţ, Alexandria. Relieful este unul specific de câmpie cu o climă temeprat continentalăciteşte tot textul

poza