Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Predeal

Staţiunea Predeal este situată în centrul României pe Valea Prahovei, între râurile Prahova şi Timiş, la poalele munţilor Bucegi la nord-est de aceştia şi cele ale munţilor Baiului la nord-vest. Oraşul Predeal este aşezat la cea mai mare altitudine urbană din România, între 1030 m -1110 m.Predealul se află la aproximativ:

* 140 km distanţă de aeroportul Henry Coandă din Bucureşti
* 25 km de municipiul Braşov
* 25 km de castelul Peleş din Sinaia
* 30 km de castelul Bran

Climatul montan din zona Valea Prahovei, cu verile răcoroase şi iernile friguroase, face ca staţiunea Predeal să fie de un real interes turistic în toate anotimpurile. Oraşul Predeal oferă privelişti încântătoare, fiind recomandat atât pentru recreere cât şi pentru refacere din convalescenţă prin aerul său cu umiditate ridicată şi nepoluat.Cazare.

Staţiunea dispune de suficiente locuri de cazare pe tot parcursul anului, acestea fiind repartizate în hoteluri, vile, pensiuni, cabane, campinguri, dar şi cazare în case, la particulari autorizaţi.Punctele de atracţie ale staţiunii sunt pârtiile de schi cu grade diferite de dificultate, traseele montane marcate pentru turism, traseele atv realizate în ultimii ani, telescaunul şi teleschiurile, precum şi marea diversitate de localuri specializate în arta culinară românească şi internaţională.

Cu excepţia anotimpului de iarnă la Predeal munţii din jurul oraşului oferă posibilitatea realizării drumeţiilor de neuitat şi admirarea peisajelor, care au fost, sunt şi vor fi atracţiile turiştilor din toată lumea sosiţi în această frumoasa staţiune.

poza

Concursurile culinare din Predeal, prezintă o atracţie nemaipomenită deoarece, la toate acestea, maiştri culinari specializaţi în ţară, dar şi în străinătate, încântă privirile, gusturile şi simţirile, cu preparate care îmbie orice gurmand.

Turismul este principalul obiectiv cu care ne mândrim şi vrem să facem din acesta o artă.De asemenea, prin aşezarea sa între munţi, prin frumuseţea locurilor şi a aerului curat şi ozonat, prin apropierea de capitală, Predealul a fost din totdeauna ca un magnet şi pentru oamenii de seamă ai ţării noastre ce au găsit aici un loc de linişte, un loc de odihnă. Amintim pe câţiva dintre ei, care au avut case în oraşul Predeal: familia Brătianu, prof. Zelea Codreanu, mareşalul Ion Antonescu, familia industriaşului Mociorniţă, Casa Regală, Gheorghiu Dej şi Nicolae Ceauşescu.

Istoric

Constituirea şi dezvoltarea în timp este legată de realizarea drumului şi apoi a căii ferate, ca legătură directă între oraşul comercial Braşov şi Ţara Românească.Ca repere istorice menţionăm: 1674 – Hrisovul lui Duca Vodă aminteşte Drumul Prahovei ca “O potecă şi scală de negustori”; 1736-1738 – războiul ruso-turco-austriac determină pe austrieci

mai multe detalii...

Resurse locale

Fiind o localitate montană, situată din punct de vedere urban la cea mai mare înălţime din România, din staţiunea Predeal îşi au izvorul importante resurse hidrografice ale regiunii. Menţionăm că de aici izvorăsc Timişul şi Prahova, dar şi izvoare minerale semnalate încă din 1760, dar din păcate neexploatate. Aceste ape minerale sunt Izvorul Câmpi

mai multe detalii...

Tradiţii

Predealul se află la confluenţa dintre Ţara Românească şi Ardeal, fiind un pas de trecere prin munţi între cele două regiuni ale ţării. Istoria localităţii nu este foarte veche, prin urmare tradiţiile conţin influenţe din cele două provincii menţionate, fără să existe tradiţii locale specifice.

mai multe detalii...

Iara21

Comuna Iara este situată în sud-vestul judeţului Cluj, la limita dintre Depresiunea Transilvaniei şi Munţii Apuseni. Depresiunea de contact Iara, situată în partea centrală şi nordică a comunei, este sculptată în sedimente dominant paleogene ale „golfului Iara-Băişoara” şi este conturată în amonte de defileul Surduc. Masivul Muntele Mare este prezent prin extremitatea estică a sa în zona Ocoliş, iar Munţii Trascău sunt prezenţi prin prelungirile din partea estică, sud-estică şi sudică a comunei.citeşte tot textul

poza