Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Perişoru

Comuna Perişoru se află într-o zonă de câmpie, aceasta fiind favorabilă agriculturii. Pe teritoriul administrativ al comunei, agricultura dispune de cele mai bune condiţii naturale pentru a se dezvolta.

Majoritatea oamenilor se ocupă cu cultivarea cerealelor, legumelor şi creşterea animalelor. Comuna Perişoru are o suprafaţă totală de 21346 ha, din care arabil 17583 ha, iar 240 ha sunt ocupate de vatra satelor. Este alcătuită din satele Perişoru, Tudor Vladimirescu şi Mărculeşti-Gară.

poza

Parcul din centrul comunei a fost înfiinţat odată cu comuna în anul 1924 fiind singurul pe o distanţă de aproximativ 25 km. Cuprinde specii de arbuşti şi anume buxus şi tuia. Aceşti arbuşti sunt originari din ţările mediteraneene. Datorită uşurinţei de adaptare au devenit foarte apreciaţi şi la noi în zonă.

Arborii din parc sunt diversificaţi şi anume: pin, brazi, tei şi molizi. Grosimea ramurilor copacilor şi înălţimea lor ofera un spaţiu răcoros şi întunecos numai bun pentru o după-amiază toridă de vară.

Istoric

Se spune că acum 80-100 de ani în urmă, actuala vatră a satului era înconjurată de trei târle: Perişoru, Puţul Grecului şi Cialicu.

mai multe detalii...

Resurse locale

Datorită vegetaţiei de stepă şi stratului de loess, zona cunoscută pentru solul său negru şi cu un conţinut bogat de humus ocupă suprafeţe considerabile.

mai multe detalii...

Tradiţii

Dintre obiceiurile populare care se practică în zona noastră sunt: colindele de Moş Ajun, colinde de Crăciun, Steaua, Pluguşorul, Sorcova, Seara Sfântului Vasile, Capra şi Ursul.

mai multe detalii...

Iara21

Comuna Iara este situată în sud-vestul judeţului Cluj, la limita dintre Depresiunea Transilvaniei şi Munţii Apuseni. Depresiunea de contact Iara, situată în partea centrală şi nordică a comunei, este sculptată în sedimente dominant paleogene ale „golfului Iara-Băişoara” şi este conturată în amonte de defileul Surduc. Masivul Muntele Mare este prezent prin extremitatea estică a sa în zona Ocoliş, iar Munţii Trascău sunt prezenţi prin prelungirile din partea estică, sud-estică şi sudică a comunei.citeşte tot textul

poza