Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Ostra

Comuna Ostra este aşezată în nordul Moldovei, în bazinul Suha, afluent al Moldovei, cuprinzând versantul drept al pârâului cu acelaşi nume. Din muntele Băisescu se desprinde o obcină care pleacă spre nord şi continuă cu obcina Măcieş, până aproape de confluenţa pârâului Ostra cu pârâul Gemenea. O altă obcină distinctă este Piciorul Neamţului, care se raportează la Muntele Băisescu (1.250 m). Comuna este situată la o altitudine de 650 metri, fiind formată din satele Ostra şi Târnicioara.

Ostra este aşezată la confluenţa a trei pârâuri montane (Brăteasa, Baisescu şi Botoşanu), ce formează râul Suha. Suprafaţa comunei este de 10.153 ha.

poza

Situată într-o pitorească zonă montană, Ostra este o comunitate unde tradiţiile şi specificul local revin în prim plan, mişcare concretizată şi în activitatea grupului vocal „Floarea de Colţ”. Dezvoltarea activităţii economice din Ostra se va putea sprijini pe agroturism şi creşterea animalelor.

Istoric

Prima atestare a numelui comunei datează din 17 august 1488 şi reprezintă un act de danie semnat de Ştefan cel Mare pentru mănăstirea Voroneţ, în timp ce prima menţiune a satului Ostra a fost un recensământ austriac din 1774.Numele comunei Ostra are două posibile origini. Prima dintre ele provine de la cuvântul slav “ostru”, care înseamnă “ascuţit

mai multe detalii...

Resurse locale

Economia locală a fost dezvoltată odată cu amploarea pe care a luat-o mineritul în zonă: exploatarea minereului radioactiv, a baritinei, precum şi prepararea mecano-chimică a concentratului neferos. Sistarea activităţilor miniere a determinat o stagnare a activităţilor industriale, inclusiv a celor colaterale mineritului. Alte activităţi important

mai multe detalii...

Tradiţii

Poziţionată în centrul Bucovinei, Ostra rămâne un centru păstrător de tradiţii, acestea făcând parte din specificul comunităţii. La Ostra se păstrează foarte bine obiceiurile tradiţionale: portul costumelor populare la sărbători, cântatul la bucium, la trâmbiţă, dar şi arta culinară specifică acestui ţinut.Principalele sărbători în Ostra sunt cele

mai multe detalii...

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza