Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Mărişel

Localitatea Mărişel este situată în zona muntoasă a judeţului Cluj, la o altitudine de 1150- 1250 m şi se încadrează în ansamblul turistic al Munţilor Apuseni. Așezarea este un sat de munte, cu locuinţe risipite pe culmile şi văile sale, alcătuind mai multe cătune în care locuiesc aproape 2000 de persoane. Teritoriul localităţii este mărginit de Valea Someşului Cald şi Valea Răcătăului, continuată cu Valea Someşului Rece şi de lacurile de acumulare Tarniţa şi Fântânele, două dintre cele mai importante atracţii turistice ale judeţului Cluj.

poza

Cu o suprafaţă totală de 8594 ha, comuna este caracterizată de relief de deal și munte, cu vegetaţie alcătuită din păduri de foioase (fag, mesteacăn), răşinoase (brad, molid, pin) şi arbuşti fructiferi (afin, zmeuriş, merişor, coacăz) .

Istoric

Prima atestare documentară a localităţii a fost făcută în “Dicţionarul istoric al localităţilor din Transilvania” și datează din anul 1805, însă primele date despre locuitorii Mărişelului apar în secolele XVI- XVII. Printre cele mai importante momente din istoria comunei se numără evenimentele din anul 1849, când pe teritoriul Măriş

mai multe detalii...

Resurse locale

Dintre resursele naturale de care dispune Mărişelul, amintim lemnul, fructele de pădure şi ciupercile și nu în ultimul rând energia eoliană. Având o suprafaţă totală de 8594 ha, vegetaţia este alcătuită din păduri de foioase (fag, mesteacăn) -la altitudini mai joase, răşinoase (brad, molid, pin) şi arbuşti fructiferi (afin, zmeuriş, merişor, coacă

mai multe detalii...

Tradiţii

Locuitorii Mărişelului sunt nişte oameni primitori şi harnici, care au dezvoltat de-a lungul timpului un respect deosebit pentru tradiţiile şi valorile proprii. Printre tradiţiile cele mai vechi din comună se regăsesc Colindatul junilor satului, în perioada Crăciunului, umblatul cu capra, în ajunul Anului Nou, umblatul cu Ţâralesa, î

mai multe detalii...

Tormac0

Comuna Tormac se situează în sud-estul judeţului Timiş, în câmpia cu acelaşi nume.Comuna are în administrare localităţile Cadăr, Şipet şi centrul administrativ – Tormac. Din punct de vedere al formei principale de relief comuna Tormac se încadrează în categoria câmpie.citeşte tot textul

poza