Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Ilia

Localitatea Ilia este situată în Valea Mureşului. Comuna Ilia este constituită din 9 sate : Ilia, Bacea, Bretea Muresana, Braznic, Cuies, Dumbrăviţa, Sacamas, Sirbi si Valea Lunga. După formele de relief Ilia şi Bretea Mureşană au vatra satului în luncă iar Brâznic, Săcămaş, Bacea, Cuieş şi Sârbi au vatra satului la contactul dintre luncă şi dealurile de la poalele munţilor Poiana Ruscăi şi Metaliferi. Satul Valea Lungă este aşezat pe cursul Văii Batrâne, iar Dumbrăviţa este aşezată la poalele Munţilor Metaliferi.

poza

Cei din Ilia se mândresc cu o aşezare multimilenară, zonă de interes comercial, fost târg zonal, comuna reprezentând o variantă excepţională pentru turism. Batrânii locului, păstrând sufletul timpurilor străvechi, spun şi acum că cine bea apa zeului, apa din Ilia, nu mai pleacă de

Istoric

Se spune că, pe vremea marii invazii a tătarilor, pe Valea Mureşului trăia un vânator tare iscusit, pe nume Ilie, împreună cu fiica sa, rămasă orfană de mamă la naştere. În atare împrejurări, fata n-a avut ce face decât sa se obişnuiască cu viaţa aspră, nevoită fiind să înveţe să mânuiască paloşul, arcul şi ghioaga precum un voinic. Călărea ca vân

mai multe detalii...

Resurse locale

Prin aşezarea sa pe Valea Mureşului, deoparte şi de alta a Drumului Naţional 7 (E68), foarte aproape de capitala judeţului Hunedoara, municipiul Deva, si prin resursele naturale deosebite, comuna Ilia reprezintă o zonă extrem de atractivă pentru potenţialii investitori. Fie că este vorba de prelucrarea lemnului, agroturism, exploatarea balastierel

mai multe detalii...

Tradiţii

Datorită unui fiul al satului care s-a întors după ce şi-a terminat studiile, satul Ilia beneficiază şi de o viaţă culturală destul de intensă. Radu Jurca a terminat Academia de muzică din Cluj; a fost mai întîi profesor de muzică la şcoala din Ilia, apoi, în 2006, a devenit directorul căminului cultural. El organizează anual în sat două festivalu

mai multe detalii...

Iara21

Comuna Iara este situată în sud-vestul judeţului Cluj, la limita dintre Depresiunea Transilvaniei şi Munţii Apuseni. Depresiunea de contact Iara, situată în partea centrală şi nordică a comunei, este sculptată în sedimente dominant paleogene ale „golfului Iara-Băişoara” şi este conturată în amonte de defileul Surduc. Masivul Muntele Mare este prezent prin extremitatea estică a sa în zona Ocoliş, iar Munţii Trascău sunt prezenţi prin prelungirile din partea estică, sud-estică şi sudică a comunei.citeşte tot textul

poza