Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Ibăneşti

Despre comuna Ibăneşti nu poţi începe să vorbeşti fără a aduce în prim-plan frumuseţea cadrului natural în care este amplasată. Situată în judeţul Vaslui la aproximativ 30 de kilometri de Bârlad, comuna se întinde la poalele unor dealuri semeţe, acoperite în mare parte de codri. Frumuseţea peisajului parcă nu te lasă să crezi că te afli într-unul din cele mai amărâte judeţe din ţară.

Comuna este în acelaşi timp tânară, dar şi bătrână. Şi asta pentru că are doar câţiva ani de când a fost reînfiinţată (1 februarie 2004), însă a mai funcţionat ca entitate administrativă de sine stătătoare până în 1968.Este prima comună reînfiinţată din judeţul nostru, după ce s-a desprins din „trupul“ localităţii Alexandru Vlahuţă. Principalul argument a fost distanţa mare faţă de fostul centru de comună.

În componenţa sa intră trei sate şi un cătun: Ibanesti, Puţul Olarului, Mânzaţi şi Bohodeni.Suprafaţa comunei este de 2.570 de kilometri pătraţi. Este o cumună mică, dar frumoasă, mai ales prin cadrul natural. Dealurile înalte şi pădurile vechi dau o notă foarte plăcută acestei zone.

poza

În 1889, pe unul dintre terenurile din apropierea satului Mânzaţi din această comună, cercetătorul Grigore Ştefănescu a descoperit scheletul fosilizat al unui mamut din specia Deinotherium gigantissimum.

Acest exemplar, astăzi una dintre piesele valoroase ale Muzeului de Ştiinţe Naturale „Grigore Antipa” din Bucureşti, este singurul complet din lume. În 2005 printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Vaslui terenul unde a avut loc descoperirea a devenit rezervaţie paleontologică

Istoric

Comuna s-a reînfiinţat prin Decretul nr.859/17-12-2003 publicat în Monitorul Oficial nr. 913/19 decembrie 2003. Ibăneşti a mai fost comună pâna în 1968 când a fost desfiinţată abuziv de regimul comunist. La acea vreme comuna avea în componenţă şi satul Ghicani care face parte în prezent din comuna Alexandru Vlahuţă. Satul Mânzaţi este cea m

mai multe detalii...

Resurse locale

În Ibăneşti există vreo 670 de gospodării, ce însumează circa 1.600 de locuitori. Suprafaţa comunei este de 2.570 de kilometri pătraţi.Nu puteam să vorbim despre resursele acestor acestor locuri fără a aminti un lucru extrem de important: pe raza comunei Ibăneşti, a fost descoperit singurul exemplar din lume de „deinotherium gigantissimum“, un str

mai multe detalii...

Tradiţii

Relativa izolare a localităţilor a contribuit major la conservarea valorilor tradiţionale în contextul autenticităţii lor.

mai multe detalii...

Iara21

Comuna Iara este situată în sud-vestul judeţului Cluj, la limita dintre Depresiunea Transilvaniei şi Munţii Apuseni. Depresiunea de contact Iara, situată în partea centrală şi nordică a comunei, este sculptată în sedimente dominant paleogene ale „golfului Iara-Băişoara” şi este conturată în amonte de defileul Surduc. Masivul Muntele Mare este prezent prin extremitatea estică a sa în zona Ocoliş, iar Munţii Trascău sunt prezenţi prin prelungirile din partea estică, sud-estică şi sudică a comunei.citeşte tot textul

poza