Article: Controverse IT( TIC)

Author/Date Subject

cory.prof
02.03.2010 21:15:17

MOTTO: "BUCURIA VINE DIN LUCRURILE MARUNTE"
Corina Ciobanu
prof.Scoala cu cls. I-VIII
"Vladimir Streinu"-Teiu-Ag.
e-mail: cory.prof@yahoo.com

Controverse IT( TIC)

As propune sa dezbatem aici diverse probleme pe care le avem legate de utilizarea mijloacelor TIC profitand de ocazie ca exista printre noi persoane care au destule cunostinte in domeniu si care ne pot ajuta.

Spre ex, cum pot transforma o fotografie care are 2 Mb sa o fac accesibila pt. portal( 100*100 pixeli)-parca asa ceva ceva.  Cred ca era ceva pe la Nero dar chiar nu-mi mai amintesc cum se face.

Daniel.Popa
02.03.2010 21:30:48

RE:Controverse IT( TIC)

Pentru a edita o imagine va este necesare un soft pentru editare foto. Solutia consacrata (dar costisitoare) este Adobe Photoshop. Exista insa si o multime de alternative gratuite (un top poate fi gasit aici), consumatoare de putine resurse. Este drept, ele nu ofera paleta imensa de optiuni pe care o are Photoshop. Pentru un resize si o prelucrare simpla sunt insa suficente. In alta ordine de idei, latimea maxima pentru o imagine postata pe blog sau in alte zone ale portalului este de 640 pixeli

dan.husi
02.03.2010 21:59:33

Bune aceste resurse, mersi si eu.

cory.prof
06.03.2010 08:56:21

Corina Ciobanu

Sa stiti ca am reusit  cu Microsoft Office Picture Manager- stiti ca drumul cel mai sigur este cel pe care-l cunosti doar ca atunci cand nu le mai folosesti o perioada indelungata de timp aceste programe, ai toate sansele sa le uiti.

teodora.iancu
07.03.2010 15:32:37

Domnule Popa, foarte bun topul! Multumim! Nu ar fi rau, daca mai stiti si alte topuri de acest gen sa le faceti publice aici!

cory.prof
07.03.2010 20:00:48

Corina Ciobanu

Un program pt. realizarea unei reviste scolare? Cine m-ar putea lamuri?

Daniel.Popa
08.03.2010 08:03:39

Adica un soft de machetare gen QuarkXpress sau Adobe InDesign?

cory.prof
09.03.2010 06:29:33

Corina Ciobanu

Banuiesc ca da. Sunt greu de invatat?

Daniel.Popa
09.03.2010 11:38:26

Un utilizator de nivel mediu  poate fi instruit in cateva zile, dupa care cred ca este capabil sa realizeze singur o pagina decenta. Nu dificultatea lor este problema. Sunt aplicatii extrem de scumpe, o licenta putand ajunge la cateva mii de euro. Cred ca o solutie mai ieftina, dar mai putin utilizata si cu mai putine optiuni, este  Microsoft Publisher, inclus in editiile de top ale pachetului Microsoft Office

cory.prof
09.03.2010 12:46:32

Corina Ciobanu

Pe mine ma intereseaza ceva in care as putea invata de una singura ca nu-mi permite timpul sa stau sa iau cursuri in domeniu. De aceea am intrebat. Iar sa-mi permit a-mi cumpara o astfel de licenta, destul de greu chiar imposibil, as putea spune.

Pagini: 1 | 2 | 3 | 4 | >
Respond to message Search in forum