Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Articol: CURSURI GRATUITE

Autor/Dată Subiect
Cuta Nicolae 31.01.2010 17:52:54  Nicu 

CURSURI GRATUITE

 "Sensibilizarea actorilor locali privind abordarea

Leader"

 

În perioada 25 ianuarie – 15 februarie 2010 se primesc dosarele de înscriere pentru programul de formare “Sensibilizarea actorilor locali privind abordarea Leader” (iniţiere în programul Leader, axa 4 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală). Cursurile vor avea o durată de 5 zile (de luni până vineri) şi se vor organiza în perioada 08. 03. – 30. 04. 2010 la Craiova, Hotel Flormang si la Herculane, Hotel Ferdinand. Toate cheltuielile (cazare, masa, transport, materiale de curs) sunt asigurate de organizatori.

Cursul se adresează următoarelor categorii de beneficiari:

  • Parteneri economici şi sociali din teritoriul potenţial LEADER

  • Alţi reprezentanţi ai societăţii civile, cum ar fi fermierii, femeile din mediul rural, tinerii şi asociaţiile lor, din teritoriul potenţial LEADER

  • Partenerii publici care acoperă parţial sau total teritoriul potenţial LEADER;

 

Prioritate în selectarea beneficiarilor finali se va acorda:

  • Partenerilor potenţiali care nu au mai beneficiat de instruire privind LEADER

  • Reprezentanţilor sectorului privat

  • Reprezentanţilor asociaţiilor, ONG, organizaţiilor care pot juca un rol în diseminarea informaţiilor privind LEADER în teritoriul potenţial.

Programul va cuprinde următoarele teme:

  • Prezentare generală a politicii Uniunii Europene de dezvoltare rurală şi a modurilor de implementare a acesteia în România.

  • Prezentarea generală a abordării LEADER. Vor fi puse în evidenţă elementele fundamentale (parteneriat, beneficiari, obiective şi strategii) ale axei 4 LEADER. Se va pune accent pe impactul programului în statele membre UE, în special în ceea ce priveşte activităţile de cooperare şi reţea pe parcursul ultimilor 18 ani. Prezentarea abordării LEADER în România se va axa pe criteriile aferente acestei abordări şi modul de implementare pe teren.

  • Concepte de dezvoltare locală şi abordarea teritorială; abordarea ascendentă („de jos în sus”); parteneriate public-private; rolul animatorului local.

  • Prezentarea unei strategii de dezvoltare locală din România - vizita pe teren

Dosarele vor conţine o cerere de participare la cursuri, copie după B.I/C.I., copie după ultimul act de studii şi adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare. Dosarele complete se vor depune prin poştă sau personal, in functie de regiunea de domiciliu a aplicantului (Oltenia sau Banat), la:

- sediul Centrului de Resurse pentru Organizatiile Non-profit din Oltenia (C.R.O.N.O.) din Craiova, str. Calea Bucuresti, cartier Calea Bucuresti, bl. A 7, sc. 3, ap. 1, parter (în spatele Postei de la Rotonda), prin fax la nr. 0351 814400, email: crono@rdscv.rozuleanulucian@yahoo.comnicucuta@gmail.com.

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0374/ 011987; 0722/ 721227. Coordonator regional Lucian Zuleanu

-  sediul Centrului de Asistenţă Rurală din Timişoara, Piaţa Istria nr. 6, 300543, prin fax la nr. 0356 401 185, email: info@rural-center.org.

 
 

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0256 221 470; 0356 401 186, mobil: 0768022966, persoană de contact Eveline Erdelyi, asistent regional.

Coordonator regional Alina Bernecker 

Vergu Dan 28.02.2010 11:01:50

RE:CURSURI GRATUITE

Cred ca este o afacere banoasa sa fii coordonator local la ceva. Am vazut cam tarziu anuntul dar in zona mea o sa stau la panda ca as putea face si eu asa ceva chiar cu placere!

Zdrangea Costin 02.03.2010 15:41:29

RE:CURSURI GRATUITE

Stai tu linistit, crezi ca sunt pe bune? de ce sa-ti dea tie 1.000 de euro pe luna cand se poate angaja vreo pila a cuiva?

Mares Alina 02.03.2010 17:53:18

RE:CURSURI GRATUITE

Eu nu sunt de aceeasi parere, poate unii vor reusi sa se angajeze si fara pile daca demonstreaza ca au un dosar solid, ca au mai fost implicati in proiecte internationale etc.

Paraschiv Stan 02.03.2010 21:03:02

RE:CURSURI GRATUITE

Cred ca sunt foarte putini implicati in proiecte internationale si eu inclin sa cred ca iti trebuie pile serioase sa prinzi un post ca asta.

Cuta Nicolae 03.03.2010 15:18:48  Nicu 

Animatori locali

 Nu stiu care parte a anuntului meu a generat discutiile acestea, insa va asigur ca participantii la acest curs nu sunt platiti. Sunt persoane care participa pe timpul lor si care doresc sa intreprinda ceva pentru comunitatea lor. Deocamdata in regim voluntar. Puteati si dvs. sa fi fost unul dintre ei daca indeplineati conditiile din anunt si ati fi trimis o cerere de inscriere.

Maruc Andrei 06.03.2010 10:12:27

RE:CURSURI GRATUITE

Pai cine ar mai face voluntariat in zilele astea? Credeam ca doar la Crucea Rosie se mai practica. Ma rog, daca sunt persoane care au din ce sa se intretina, o pot face. Se mai schimba si la noi mentalitatea ca voluntariatul este o chestiune cam necunoscuta in Romania.

Iancu Teodora 07.03.2010 15:27:28

RE:CURSURI GRATUITE

 Si, s-au inscris multi? Adica as vrea sa stiu cati au aceasta vocatie de voluntari...

Cuta Nicolae 07.03.2010 17:41:44  Nicu 

RE:CURSURI GRATUITE

S-au inscris aproape 800 de persoane pe 410 locuri in Oltenia si Banat.

Vamos Georgeta 10.03.2010 12:43:12

RE:CURSURI GRATUITE

 Foarte frumos! Si toti oamenii acestia isi vor pune la dispozitie timpul liber pentru a face ceva pentru comunitatea lor? Minunat! dar, sunt de acord cu domnul Maruc, ei totusi au deja din ce sa se intretina, ca altfel ar fi umbat numai dupa o slujba sau chiar doua...

Pagini: 1 | 2 | 3 | 4 | >