Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Corneşti

Comuna Corneşti este aşezată în zona preorăşenească Gherla-Dej, de-a lungul văii Lujerdiului, afluent de stânga al Someşului Mic, având o lungime de 26 km şi un cadru natural situat între dealurile Dejului şi Clujului cu altitudini cuprinse între 300 şi 600 metri.

Zonă predominantă este de deal spre munte cu altitudinea maximă de peste 650 metri, cu climă temperată şi precipitaţii moderate. Comuna se învecinează la nord cu comuna Bobâlna, la sud-comuna Iclod, la est-comuna Aluniş, iar la vest- comunele Dabaca şi Panticeu.

Comuna Corneşti are în componenţă 9 sate: Lugerdiu, Morau, Stoiana, Corneşti, Tiocu de Jos, Tiocu de Sus, Igriţia, Bârlea, Tioltiur, răsfirate pe o suprafaţă de 8298 ha.

poza

Ne mândrim cu cadrul natural (dealurile împădurite), cu zona bogată în rocă vulcanică şi floră şi faună bogate şi valoroase!

Istoric

Aşezările au fost atestate documentar de la 1200, cu evoluţii în timp şi modificările structurale. Unul dintre punctele turistice este monumentul ţăranilor răsculaţi în anul 1437 la Bobâlna, precum şi biserica ctitorită de Mihai Viteazu în loc. Lujerdiu.

mai multe detalii...

Resurse locale

Zonă noastră este bogată în rocă vulcanică (ţuf vulcanic), piatră care rezistă la îngheţ şi dezgheţ bună pentru construcţii, monumente sculptate. De asemenea datorită suprafeţelor de pădure şi varietăţilor de specii arboricole (făget, goronete) precum şi a speciilor de animale care convieţuiesc în zonă (dihor, veveriţă, vulpe, lup, mistreţ, bursu

mai multe detalii...

Tradiţii

Dacă până la colectivizarea care a avut loc în anul 1962 tradiţiile şi obiceiurile aveau un loc de cinste în viaţa comunităţii, azi acestea nu se mai practică decât izolat.

mai multe detalii...

Iara21

Comuna Iara este situată în sud-vestul judeţului Cluj, la limita dintre Depresiunea Transilvaniei şi Munţii Apuseni. Depresiunea de contact Iara, situată în partea centrală şi nordică a comunei, este sculptată în sedimente dominant paleogene ale „golfului Iara-Băişoara” şi este conturată în amonte de defileul Surduc. Masivul Muntele Mare este prezent prin extremitatea estică a sa în zona Ocoliş, iar Munţii Trascău sunt prezenţi prin prelungirile din partea estică, sud-estică şi sudică a comunei.citeşte tot textul

poza