Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Chişlaz

Comuna Chișlaz este situată în partea de nord a judeţului Bihor, pe cursul râului Barcău și în vecinătatea Dealurilor Dernei. Conform descoperirilor arheologice din zona Fântâna Sasului, aceste meleaguri au fost locuite încă din perioada neolitică. Amplasamentul viitoarei autostrăzii ”Transilvania” traversează localitatea, cel mai apropiat nod rutier aflându-se la 3 km de limita comunei.

poza

Localnicii din comuna Chișlaz se mândresc mai întâi de toate cu deschiderea spre nou de care dau dovadă, dar și cu proiecte viabile, menite să confere localității un statut aparte: școli renovate sau în curs de renovare , cămin cultural în construcție , ștrand termal, reţea de internet accesibilă pentru populaţie , reţea de apă potabilă , drumuri modernizate.

Istoric

Comuna Chișlaz este menționată în Dicţionarul istoric al localităţilor din Transilvania volumul I şi II, al cărui autor este Coriolan Suciu.

Satul Chişlaz, Vamoslaz în limba maghiară, apare menționat pentru prima dată în anul 1213 purtând denumirea de Villa Lazdi, apoi cu numele Lazdu în 1217, Laz în 1255, iar în perioada 1291-1294 apar

mai multe detalii...

Resurse locale

Principala resursă locală a comunei Chișlaz este apa termală provenită din cele două puțuri existente pe teritoriul localității. Din păcate, până în prezent potențialul turistic oferit de cele două izvoare nu este exploatat la nivelul normal.

mai multe detalii...

Tradiţii

Pe lângă tradițiile care însoțesc sărbătorile specifice de peste an, locuitorii comunei Chișlaz își aduc aminte cu plăcere de zilele satului Mișca.

mai multe detalii...

Tormac0

Comuna Tormac se situează în sud-estul judeţului Timiş, în câmpia cu acelaşi nume.Comuna are în administrare localităţile Cadăr, Şipet şi centrul administrativ – Tormac. Din punct de vedere al formei principale de relief comuna Tormac se încadrează în categoria câmpie.citeşte tot textul

poza