Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Cherechiu

Suprafaţa totală a comunei este de 5.385 ha, din care 374 ha teren intravilan şi 5011 ha teren extravilan. Din acestea 3900 ha este teren arabil, 11 ha livadă, 17 ha vie, 570 ha păşune, 185 ha fânat, total agricol: 4672. Păduri: 52 ha, ape: 387 ha, drumuri şi căi ferate: 107 ha, curţi şi construcţii: 118ha. 49 ha teren neproductiv. Total neagricol: 713 ha.Majoritatea locuitorilor se ocupă cu agricultura. Ei cultivă porumb, grâu, floarea soarelui, cartofi, sfeclă de zahăr, pepene. Se mai ocupă şi cu creşterea animalelor: porc, vită, orătanie, cal de ham.

Cooperativa de producţie din anii 1960 astăzi este deja înlocuită cu agricultori individuali. Pe teritoriul comunei nu există asociaţie agriculturală, sunt numeroşi locuitori care se ocupă de lucrarea terenurilor altor persoane.Valea Ierului este o regiune renumită pentru vie şi vinurile bune, acesta fiind dovedit şi de numeroasele pivniţe de vinuri nefolosite care se găsesc pe teritoriul comunei. Astăzi cultivarea viei se face pe 32 de hectare. Din păcate, pe locul majorităţii plantaţiilor de vie astăzi se găseşte ogor, ca şi pe teritoriul fostelor mlaştini.

În hotarul lui Cheşereu se desfăşoară explotare de gazolină, iar în hotarul lui Cherechiu sunt izvoare termale neexploatate.În comună nu sunt instituţii industriale, astfel problema colectării laptelului nu este rezolvată. Autorizaţie de mic meseriaş au numai 8 persoane din care 6 sunt zidari şi 2 negustori mici. Pe teritoriul comunei sunt 13 firme înregistrate şi o întreprindere familială. În Cheşereu sunt înregistrate o firmă de transport şi o întreprindere agriculturală.

În Târguşor un întreprinzător a format un teren de ciuperi cu scop comercial, care asigură loc de muncă pentru câţiva locuitori ai satului.În comună funcţionează 9 ABC-uri, 6 baruri şi 2 brutării.

poza

Principalele motive care ne fac mândrii de comuna noastră sunt:- drum nou asfaltat între Cherechiu şi Cheşereu- asociaţie de tineret- reţea apă- podeţe noi- şcoală nouă în fiecare sat- infrastructura turistică dezvoltată (pensiuni agroturistice, peisaje pitoreşti de munte, pârtie de schi, terenuri de sport, baie de apă minerală, monumente

Istoric

În secolul al XIX-lea toate cele trei sate au aparţinut de plasa Văii Ierului din judeţul Bihor. La sfârşitul secolului prin despărţirea plaselor Săcuieni şi Valea lui Mihai, Cherechiu şi Târguşor au fost cuprinse la plasa Săcuieni, iar Cheşereu la plasa Valea lui Mihai. În secolul al XIX-lea noua stăpânire a păstrat sistemul de plasă încă o perio

mai multe detalii...

Resurse locale

Cea mai importantă resursă locală o reprezintă terenurile agricole.Solurile de foarte bună calitate ale comunei sunt potrivite pentru cultivarea cerealelor, floarea soarelui, a sfeclei de zahăr, a cartofilor şi a pepenilor. Există dovezi că, în evul mediu, aceasta era o însemnată regiune viticolă. În localitatea Târguşor se găsesc şi astăzi peste

mai multe detalii...

Tradiţii

Comuna Cherechiu îsi regăseşte tradiţiile şi evenimentele locale. Zilele Comunităţii sunt foarte importante. Se ţin în 15 august şi se coincide cu Sărbătoarea Sfintei Marii la Târguşor, în 27 iulie în ziua sărbătorii Sfintei Ana la Cheşereu şi în 22 august la Cherechiu. Altă tradiţie importantă pentru localnici este Balul Strugurilor care se ţine

mai multe detalii...

Tormac0

Comuna Tormac se situează în sud-estul judeţului Timiş, în câmpia cu acelaşi nume.Comuna are în administrare localităţile Cadăr, Şipet şi centrul administrativ – Tormac. Din punct de vedere al formei principale de relief comuna Tormac se încadrează în categoria câmpie.citeşte tot textul

poza