Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Tradiții de Sfântul Andrei

Data: 29.11.2012, Autor: Palma.Ana, Categorie: Obiceiuri comentarii: 0

Ziua de 30 noiembrie este sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei. Ea are o semnificație aparte pentru poporul roman. Sfântul Andrei este cel care a botezat primii creștini pe teritoriul țării noastre, fiind considerat patronul spiritual al romanilor.

Sfântul Andrei, originar din Betsaida, înainte de a fi Apostol al Domnului era ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul. El s-a hotărât sa-l urmeze pe Iisus Hristos si a devenit „cel întâi chemat”, după cum aflăm din scripturile bisericii. După Învierea lui Iisus și coborârea Spiritului Sfânt (Rusaliile), apostolii s-au întâlnit și au tras la sorti care unde se va duce pentru propovăduirea credinței creștine. Ținutul Scytia, adică Dobrogea, i-a revenit Sfântului Andrei. După multe peregrinări, el se stabilește în Peloponezul grecesc, în orașul Patras, lângă Corint , unde moare din ordinul guvernatorului român Aegeas pe 30 noiembrie în anul 60 în timpul Împăratului Nero.

Sursele bisericești vorbesc despre faptul că Sfântul Andrei a fost răstignit pe o cruce în forma de X cu capul în jos, căreia i s-a spus „Crucea Sfântului Andrei” și care se regăsește pe steagul Scoției.

            Sărbătoarea de Sfântul Andrei îmbină tradițiile precreștine cu cele creștine. Obiceiurile asociate acestei sărbători sunt foarte variate.

30 noiembrie marchează începutul iernii, încetinirea ciclului naturii și implicit momentul în care hotarul dintre viață și moarte este cel mai slăbit. Noaptea de 29 spre 30 noiembrie este denumită ” Noaptea Strigoilor”, când viețile și casele oamenilor pot fi perturbate de diferite creaturi demonice.

Se spune că, gospodinele trebuie să pregătească multe bucate cu usturoi pentru a alunga ghinionul din casă. Casele trebuie unse la uși și la geamuri cu usturoi.

În Bucovina, de Sfântul Andrei nu se mătură și nu se scoate gunoiul din casă, iar femeile nu se piaptănă ( pieptenele reprezentând în basme pădurea, adică locul unde se sălășluiesc lupii) pentru a nu aduce lupii prin apropiere.

Sărbătoarea de Sfântul Andrei aduce cu ea multă energie spirituală. Una dintre tradiții spune că, fetele nemăritate care vor să-și viseze jumătatea trebuie să coacă o ”turtă” sărată și să o mănânce înainte de culcare. Băiatul care vine în vis pentru a le oferi apă este cel ce le va cere în căsătorie în anul următor.

O altă tradiție spune că de Sfântul Andrei se pune grâu la încolțit. Fiecare membru al familiei trebuie să își semene propriul grâu. De Anul Nou se interpretează norocul și sănătatea ce va fi hărăzită fiecăruia în anul ce va urma în funcție de înălțimea și grosimea firelor de grâu.

Conform unei alte tradiții, în podul casei sunt urcate 12 cepe sănătoase care să fie lăsate până în seara de Crăciun. Fiecărei cepe îi este atribuit numele unei luni. Cepele care     s-au stricat în timpul acestor săptămâni indică luni ploioase sau cu grindină, iar cele care au încolțit indică luni favorabile recoltei.

Număr voturi:

4

Votează:

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza