Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

SĂRBĂTORIREA ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI, LA LUDUŞ

Data: 03.12.2012, Autor: Sadina, Categorie: Comunitate comentarii: 0

Joi, 29 noiembrie 2012, pe scena Casei de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu”, din Luduş, echipajele Bucovina, Basarabia şi Transilvania, alcătuite din elevii Ruxandra Boca, Anda Moldovan, Ioana Hădărig, Bianca Crăciun, Paul Turbaş, Lorena Popa, Adrian Puiac, Diana Stoica şi Ioana Mâlnă, pregătiţi de profesorii Marcela Berar, Horaţiu Roman, Mirena Roman şi Antoniu Berar, de la şcolile gimnaziale Nr.1, Ioan Vlăduţiu şi Ioan Th. Oltean, s-au întrecut în concursul tradiţional „1 Decembrie, Ziua tuturor românilor”. La reuşita manifestării aniversare au contribuit şi corurile reunite ale celor trei şcoli, dirijate de profesorul Cornel Pop, profesorul examinator Cristian Drăghia, de la Liceul Tehnologic, precum şi ajutoarele sale, elevii Alexandru Sălăgean şi Cătălin Blaga.
Vineri, 30 noiembrie 2012, în holul Casei de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu”, din Luduş, a fost vernisată expoziţia de pictură, grafică şi colaje, realizate de 62 de elevi de la Şcoala Gimnazială „Ioan Vlăduţiu”, sub îndrumarea profesoarei Delia Petrea, grupate sub genericul TRICOLORUL NOSTRU SFÂNT. În multe dintre lucrări, tricolorul roşu, galben şi albastru este încadrat în conturul hărţii României şi este împodobit cu strofe din îndrăgite poezii preluate din creaţia clasicilor literaturii române sau cu mărturisiri personale: „1 Decembrie este Ziua Naţională a României”, „Românie, te iubim”, „Trăiască România, patria mea şi a străbunilor mei”, „Sunt mândru că sunt român”.
Sâmbătă, 1 DECEMBRIE 2012, ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI, la ora 12, în Piaţa Unirii a sosit delegaţia purtând drapelul de 54 de metri pătraţi, recent sfinţit şi binecuvântat care, pe durata intonării Onorului la drapel şi a Imnului Naţional, a fost ridicat la înălţimea de 22 de metri. E bine să se ştie că în acest loc, acum 94 de ani, după întoarcerea de la Alba Iulia a luduşenilor, în această piaţă s-a intonat Imnul Deşteaptă-te, române, şi, timp de trei zile, românii au cântat şi au jucat Hora Unirii.

La ora 14, în parcul central al oraşului Luduş a început ceremonialul religios şi militar la Monumentul Ostaşului Român, de omagiere a făuritorilor Marii Uniri. În acordurile Imnului Eroilor au fost depuse coroane ale recunoştinţei din partea instituţiilor de stat şi a partidelor politice. Ceremonialul militar şi religios s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.
La ora 18, în sala mare a Casei de Cultură din Luduş a debutat, printr-un potpuriu de cunoscute melodii populare, în interpretarea Orchestrei Radio România, dirijată de Adrian Grigoraş, spectacolul de înaltă ţinută artistică ROMÂNIA-N SĂRBĂTOARE, dedicat ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI şi prezentat pe întreaga sa durată de Nataşa Raab. Orchestrei de muzică populară radio, din Bucureşti, i-a fost conferită Diploma aniversară, din parteaPrimăriei şi al Consiliului Local, în semn de preţuire pentru întreaga activitate desfăşurată în cei 53 de ani de existenţă a sa. Pe parcursul a aproape patru ore, luduşenii şi-au bucurat sufletul cu frumuseţea melodiilor şi a portului popular, prezentate de cei 29 de solişti locali şi dansatorii Ansamblului „Ardealul”, din Luduş, coregrafi Mariana şi Petru Pop, şi-au îmbogăţit gingăşia sentimentelor de dragoste şi tăria iubirii de patrie, cu mesajele descifrate uşor în cântecele interpretate pe scenă şi în prezentările Nataşei Raab. Au fost numeroase momentele în care luduşenii i-au aplaudat îndelung, la scenă deschisă, pe artişti sau în care au cântat împreună cu interpreţii cunoscuţi: Veta Biriş, Mariana Deac, Marius Ciprian Pop, Viorica Flintaşu, Leontina Pop şi luduşenii Ovidiu Nechita, Monica Pârlea şi Roxana Pop.
A fost pentru prima oară în istoria Luduşului când un spectacol festiv a putut fi urmărit de întreaga ţară, prin transmisiunea în direct realizată de Televiziunea Favorit, Radio România Antena Satelor, posturile regionale Radio Son-Luduş şi Radio Transilvania-Luduş, precum şi repetatele urări: LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!, LA MULŢI ANI, ROMÂNI DE PRETUTINDENI!, LA MULŢI ANI, LUDUŞENI!

 
MIRCEA GHEBOREANNumăr voturi:

4

Votează:

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.

Lunca Banului7

Fiind aşzată pe valea râului Prut, relieful predominant este seşul cu excepţia câtorva coline care se întind la vest de satele Lunca Veche, Oţetoaia şi Lunca Banului, cunoscute sub numele de „Chişul Iepurelui”, Pădurea Bastei şi colina „Saca”.citeşte tot textul

poza