Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

RoDo Online - Gustul tradiţiei

Data: 31.07.2012, Autor: Menyhart.Istvan, Categorie: Micul întreprinzător comentarii: 0

Anul trecut am postat pe site-ul eComunitate un articol despre firma SC Dorialexis SRL din Sângeorgiu de Pădure, firmă care a reluat producererea renumtei prăjituri tradiţionale „Cremeş ca la Sângeorgiu de Pădure”, după o perioadă lungă de absenţă a produsului respectiv de pe pieţile de desfacere.
Atunci mai în glumă, mai în serios am scris, citez: „Cum putem ajuta noi membrii RECL, afacerea lor? Cumpărând şi consumând acest produsul autohton şi popularizând-ul pe site-ul comunităţii locale, www.sgpadure.ro, dar şi pe eComunitate, site-ul dedicat comunităţilor din proiectul Economia bazată pe Cunoaştere.“
Pe parcurs am încercat să mă ţin de cuvânt, astfel, pe de o parte când prin proiectul eCultură “Alimentaţie tradiţională, echilibrată şi sănătoasă” (depus de biblioteca din Tulgheş şi în care biblioteca din Sângeorgiu de Pădure este partener) am fost vizitaţi de delegaţia din Tulgheş, desigur am oferit vizitatorilor „Cremeş ca la Sângeorgiu de Pădure”, iar pe altpă parte articole despre firmă am postat pe ambele site-uri: www.eComunitate.ro respectiv www.sgpadure.ro.
Acum însă a sosit momentul să încerc pe lângă promovarea produselor firmei să sprijin firma ca să mărească competitivitatea la nivel local şi regional, participând în competiţia “eAntreprenor” în cadrul programului “Economia Bazată pe Cunoaştere”.
Competiţia prevede crearea unor echipe mixte, formate din maxim 3 antreprenori şi un coordonator de echipă şi elaborarea unor planuri de afaceri pentru firmele din echipă, axate pe o analiză a nevoilor lor de dezvoltare.
Echipa din Sângeorgiu de Pădure “RoDo Online - Gustul tradiţiei” sa format din firmele SC Dorialexis SRL şi Inteprinderea Individuală Barabas Rozalia.

Cele două firme de şi activează în domenii înrudite nu sunt concurente: domeniul de activitate al firmei SC Dorialexis SRL fiind “Fabricarea pâinii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie” iar al firmei II Barabas Rozali fiind “Fabricarea biscuitilor si piscoturilor; fabricarea prajiturilor si a produselor conservate de patiserie”.

Număr voturi:

0

Votează:

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.

Amărăşti1

Comuna Amărăşti este aşezată în partea sudică a Platformei Olteţului din Podişul Getic şi are ca vecini comuna Găvile la nord, comuna Creţeni la sud, comuna Suteşti la est şi comuna Guşoieni la Vest. The village is composed of the localities Amărăşti, Memoiu, Mereşeşti, Palanga and Padina. The territory of the commune has as characteristics hills with an altitude of 300-350 m, narrow peaks and the region of the medium height hills is cut by deep valleys.citeşte tot textul

poza