Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Proiectul eCultura………cu siguranta un success pentru comunitatile Balta Alba si Mircea Voda

Data: 18.09.2012, Autor: cornelia612, Categorie: Diverse comentarii: 0

In prima zi cand s-a facut lansarea proiectului “Biblioteca un taram nedescoperIT.Exploreaza-l cu un click.”,copiii au venit speriati si fara prea multe ganduri placate. Isi ziceau ca e vacanta si ca ar trebui sa se distreze si sa nu mai puna mana pe carti. Totusi in aceasta scurta perioada pe care au petrecut-o in biblioteca au aflat ca invatat nu inseamna numai stat cu cartea in mana. Au participat la cursuri TIC atat la Mircea Voda cat si la Balta Alba, comuna partenera in acest proiect ecultura. Bibliotecara de la scoala s-a oferit sa ii invete impreuna cu o batrana din sat tainele lucrului de mana, mai précis al cusaturilor traditionale. Apoi a venit timpul auditiilor si vizionarilor. In timp ce copii realizau diferite articole traditionale, era liniste in biblioteca dar sa nu credeti ca era liniste pentru ca asa l-I s-a cerut . Era liniste pentru ca ascultau audiobook-uri cu povesti pe care nu le mai auzisera pana acum. Au vizionat filme cu desene animate si au citit pe eReader. Copii au invatat foarte multe in cadrul activitatilor din biblioteca. Au avut din start o parere buna despre ce va fi pe perioada proiectului din faptul ca au vazut ca nu exista bariera intre ei si bibliotecare si ca doamnele bibliotecare s-au asezat cu ei pe covor si au citit cu totii, au lucrat impreuna cu ei articole traditionale si au luat mana lor mica in mana lor priceputa si au asezat-o pe mouse si i-au invatat tainele calculatorului. In urma cu cateva zile am rugat copii sa scrie pe o foaie de hartie impresii despre proiect si unul dintre copii a scris asa “ …asta da vacanta de vara, nu o sa o uit niciodata”, iar despre bibliotecare numai vorbe frumoase, printre care si urmatoarele cuvinte scrise de copii cu toata sinceritatea ”….n-o sa o uit niciodata, daca nu facem bine , ne arata,daca nu stiam ne invata….”

Frumoase impresii, nu-I asa?

Număr voturi:

2

Votează:

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza