Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Proiectul eCultura

Data: 01.11.2012, Autor: cornelia612, Categorie: Biblioteci comentarii: 0

Au trecut cinci luni de la lansarea proiectului „Biblioteca, un tărâm nedescoperIT. Explorează-l cu un click!” organizat în cadrul programului eCULTURA, timp manageriat cu folos şi cu rezultate pozitive.Am ajuns la final, să tragem linie şi să vedem dacă proiectul a adus pentru cele doua comunităţi partenere rezultatele aşteptate.
Vineri 19.10.2012 a avut loc ultima activitate din proiect şi anume diseminarea rezultatelor. Grupul ţintă din Balta Albă, Buzău, împreună cu domnul primar Calota Georgian şi cu bibliotecara Necula Frusina au fost invitaţi la Mircea Voda, unde într-un cadru festiv s-au înmanat diplomele copiilor. Domnul primar Alexandru Moşescu, primarul comunei Mircea Vodă, a deschis aceasta activitate şi a evidenţiat rezultatele proiectului eCultura şi deschiderea către o nouă colaborare împreuna cu cei din comunitatea Balta Albă.
Copii din grupul ţintă au prezentat un frumos program artistic, plin de moment deosebite. Muzică, dans şi o piesa de teatru s-au derulat pe scena din Căminul cultural Mircea Vodă şi publicul a fost încantat.
Copiii din grupul ţinta au participat cu  interes la activităţile din proiect  cu toate că unele dintre acestea au fost derulate pe perioada vacanţei. Acum aceşti copii , care provin din familii fără posibilităţi financiare, marginalizaţi din cauza notelor mici de la şcoala şi o parte din ei la limita abandonului şcolar,ştiu să folosescă un calculator, o camera foto, o camera video, un eReader. Au văzut că au fost trataţi cu dragoste şi cu căldură de către bibliotecare, că au fost primiţi cu drag de fiecare dată la activităţi. Sunt mai siguri pe sine, mai increzători şi plini de speranţă.
În cadrul uneia dintre activităţi copiii au avut de creat un articol tradiţional (cusătură,împletitură), pe care l-au realizat cu succes. Au fost îndrumaţi cu rabdare, cum să ţina un ac în mâna, cum să coasă, cum să împletească dar în final au învăţat. Au văzut cu ochii lor cât pot realiza cu mâinile lor micuţe şi cu un strop de dragoste. Proiectul a avut astfel în vedere transmiterea tradiţiilor locale către noile generaţii.
Bine înteles că acum, copii nu vor uita drumul către bibliotecă şi că o data deveniţi utilizatori ai serviciilor bibliotecii, vor fi interesaţi de lumea cărţilor, in format digital sau clasice.
Parteneriatul între comunităţile EBC, Mircea Vodă şi Balta Albă, a fost un succes şi s-au  atins toate rezultatele aşteptate.
Mulţumim partenerilor şi sperăm la noi colaborări împreună.
Mai multe detalii despre programul eCULTURA şi proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere se pot obţine de la adresa www.ecomunitate.

Număr voturi:

6

Votează:

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza