Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Pensiunea Smarald Targu Lapus - oază de liniște într-un peisaj pitoresc

Data: 02.09.2012, Autor: smarald, Categorie: Turism comentarii: 1

PENSIUNEA SMARALD
- OAZĂ DE LINIȘTE ÎNTR-UN PEISAJ PITORESC -
Pensiunea Smarald Targu Lapus
S.C. SMARALD S.R.L. (CUI: RO 3824554) a fost înfiinţată în anul 1993 având ca principal obiect de activitate Comerţul cu amănuntul al articolelor şi aparatelor electrocasnice, etc. în magazine specializate cod CAEN 4754 (dealer  pentru vânzarea produselor HUSQVARNA), aceasta desfășurându-se la sediul central situat în orașul Târgu Lăpuș, str. Piața Eroilor, nr. 30, jud. Maramureş. Pe lângă această activitate, începând cu anul 2009, S.C. SMARALD S.R.L, desfășoară activități agroturistice, cod CAEN - Alte mijloace de cazare, la punctul de lucru situat în Târgu Lăpuş, str. Stadion,nr. 51.
Pensiunea Smarald - camere

Pensiunea agroturistică Smarald reprezintă o adevărată oază de linişte fiind situată într-un peisaj pitoresc, în zona Lacului Lighet, la cca 1,8 km de centrul orașului, perfectă pentru a petrece un sejur relaxant, departe de aglomerația citadină.

Aceasta dispune de:

  • 9 camere dotate cu băi proprii, terasă și televizor
  • internet wireless
  • parcare
  • grădină cu foișor și grătar
  • sală de mese

Masa se bazează pe bucătăria tradițională a locului, iar alimentele sunt produse naturale, preponderent din gospodăria proprie sau de la producători autorizaţi de pe plan local.

Gazdele se ocupă direct de primirea turiştilor şi de programul acestora pe tot parcursul sejurului pe care il petrec la pensiune, oferindu-le de asemenea diverse posibilități de agrement.Cazați fiind la Pensiunea Smarald puteți beneficia de mijloace deosebite de agrement, împrejurimile pensiunii fiind încărcate de istorie și cultură.

Puteți vizita Mănăstirea Sfânta Ana – Rohia aflată la doar ½ oră de mers pe jos, traseul fiind marcat, dar și cu autoturismul (cca 10 km). Mănăstirea este un ansamblu muzeal, oferind spre vizitare chilia lui Nicolae Steinhardt, biblioteca şi muzeul. Acesta din urmă adăposteşte o bogată colectie de cărţi vechi bisericesti şi o colecţie de vechi icoane bisericeşti pe lemn şi pe sticlă, datând din secolul al XVIII-lea. Biblioteca cuprinde aproximativ 40.000 de cărţi şi reviste cu conţinut teologic şi de cultură profană, având pe lângă lucrările în limba română şi cărţi în limbile germană, maghiară, franceză, engleză şi neogreacă.

 Biserica de lemn monument UNESCO – Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril - Rogoz este de asemenea un obiectiv religios ce trebuie vizitat, fiind situat la doar 5 km de orașul Târgu Lăpuș.

Alte puncte de atracție turistică care pot fi vizitate:

Iubitorii de natură, pot accesa Rezervaţia Naturală "Cheile Lăpuşului", Lacul Lighet şi Defileul Lăpuş. Acesta din urmă le oferă turiştilor posibilitatea practicării unor sporturi extreme, cum este raftingul, fiind totodată un punct de atracţie pentru pescari, dar şi pentru cei care preferă cazarea la cort, în această zonă existând un perimetru de campare. Având lungimea de 25 km, Defileul Lăpuș este o arie naturală protejată, fiind constituită din cursul mijlociu al râului Lăpuș între localitatea Groape (aparținând orașului Târgu Lăpuș), și confluența cu râul Cavnic. Defileul cuprinde sectoare de tip canion (Vima Mică – Sălnița, Buteasa Râu - La Împreunătură) și are în versanți custuri stâncoase (Custura Cetățelii, Custura Vimei), pereți ți pinteni stâncoși, cascade și peșteri. Defileul Lăpuș este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Maramureș, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratați dacă vă aflați în apropiere.

Vă așteptăm în oaza noastră, Pensiunea Smarald!

Date de contact: Cosma Marta, tel. 0762618793, e-mail sc.smarald@yahoo.com,

website: http://pensiunea-smarald.roNumăr voturi:

14

Votează:

Comentarii

Autor/Dată: Habina Paul | 25/11/2012
Comentariu: Vacatiorama.com este disponibil si in Romania. Toate unitatile de cazare se pot inregistra acum online pe www.vacatiorama.ro

Amărăşti1

Comuna Amărăşti este aşezată în partea sudică a Platformei Olteţului din Podişul Getic şi are ca vecini comuna Găvile la nord, comuna Creţeni la sud, comuna Suteşti la est şi comuna Guşoieni la Vest. The village is composed of the localities Amărăşti, Memoiu, Mereşeşti, Palanga and Padina. The territory of the commune has as characteristics hills with an altitude of 300-350 m, narrow peaks and the region of the medium height hills is cut by deep valleys.citeşte tot textul

poza