Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

PAPI Schela, judetul Galati, sprijina activ Scoala bonelor din comunitatea locala

Data: 30.01.2013, Autor: manager_recl, Categorie: Administraţie locală comentarii: 0

Cu ajutorul dotarilor IT puse la dispozitie de MCSI, prin intermediul proiectului Economia Bazata pe Cunoastere, in comuna Schela din judetul Galati, Autoritatea Publica Locala se afla in parteneriat cu Fundatia Romana “Angel Appeal” si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in cadrul Proiectului “Femei pentru femei – Program national de calificare si acreditare a femeilor in ocupatia de baby sitter”, din cadrul Axei Prioritare 6 : “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3: “Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”, finantat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, gestionat de AMPOSDRU si OIRPOSDRU  Regiunea Bucuresti – Ilfov.

Proiectul EBC Schela sprijina activ  desfasurarea acestei actiuni, atat prin mediatizarea evenimentului pe plan local, prin mijloace de diseminare electronica online, prin intermediul siteului comunei si a emisiunii saptamanale de informare comunitara, “Buletin Informativ Cetatenesc”, cat si prin punerea la dispozitie a spatiului si a dotarilor unde isi desfasoara zilnic activitatea.

“Criza economica a adancit problemele persoanelor din grupurile vulnerabile, iar acest fenomen se reflecta foarte clar si in datele Institutului National de Statistica. Din datele anuarului statistic al Romaniei rezulta ca doar putin peste jumatate (52,2%) dintre femeile in varsta de munca aveau un serviciu in 2008, iar in primul trimestru din 2009 procentul de femei care aveau un loc de munca era si mai scazut: 50,7%.Calificarea intr-o meserie de care societatea are din ce in ce mai multa nevoie, o meserie, asadar, foarte cautata, precum aceea de bona/baby-sitter, ridica semnificativ sansele de gasire a unui loc de munca. Cele 17 persoane, beneficiare ale acestui proiect European in comuna Schela, care vor urma cursurile oferite de proiectul "Femei pentru Femei" vor beneficia, pe langa gratuitatea cursurilor, de o campanie de promovare a serviciului care le va avantaja la angajare.”, ne-a declarant primarul comunei Schela, domnul Maricel Petrea.

Dintre cele mai importante activitati ale proiectului, la nivel national,  amintim aici:

Elaborarea normelor metodologice ale legii privind serviciile de îngrijire si educare a copiilor pe timpul zilei;

Revizuirea standardului ocupational pentru ocupatia de baby sitter si elaborarea standardului de formare profesionala pentru ocupatia de bona/baby sitter;

Formarea unui numar de 2000 de femei în ocupatia de bona/baby-sitter, prima "generatie" de acest fel în Romania;

Constituirea asociatiei nationale a bonelor/baby sitters profesioniste din Romania, care va elabora codul deontologic si va constitui forul profesional la care se vor raporta bonele si baby sitters calificate;

Standardizarea formarii, monitorizarii si evaluarii bonelor/baby sitters si înfiintarea asociatiei nationale a bonelor/baby sitters profesioniste vor avea efect în cresterea calitatii ingrijirii de zi a copiilor, prevenindu-se situatiile în care copiii sunt lasati singuri de parinti, agresati fizic sau verbal de baby sitters neacreditate.

 

Proiectul "Femei pentru Femei" raspunde nevoilor societatii actuale si ofera copiilor o sansa la ingrijire calificata a copiilor, iar parintilor posibilitatea de a-si lasa copiii in grija unor persoane instruite in educarea si stimularea prin joc a celor mici, igiena, nutritie, prim ajutor.

Număr voturi:

5

Votează:

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.

Amărăşti1

Comuna Amărăşti este aşezată în partea sudică a Platformei Olteţului din Podişul Getic şi are ca vecini comuna Găvile la nord, comuna Creţeni la sud, comuna Suteşti la est şi comuna Guşoieni la Vest. The village is composed of the localities Amărăşti, Memoiu, Mereşeşti, Palanga and Padina. The territory of the commune has as characteristics hills with an altitude of 300-350 m, narrow peaks and the region of the medium height hills is cut by deep valleys.citeşte tot textul

poza