Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Mircea Voda in vizita la Vintileasca, activitate a proiectului eCultura

Data: 15.10.2012, Autor: cornelia612, Categorie: Biblioteci comentarii: 0

Puntea intre generatii creata la vizita celor de la Vintileasca in comunitatea Mircea Voda, Braila, a mai facut un pas catre realizare. Vineri 12.10.2012, la Vintileasca a avut loc inca o activitate cu rezultate pozitive in cadrul proiectului eCultura. Ospitalitatea gazdelor specific romaneasca a facut ca inca din primele momente persoanele invitate sa se simta bine primite.
Persoane de toate varstele au fost prezente la aceasta activitate unde traditia a fost unul dintre subiectele de discutii. Au fost amintite de catre batranii locului obiceiurile de nunta din cele doua zone. Exista asemanari intre cele doua comunitati foarte multe si prin prizma faptului ca in Mircea Voda locuiesc o mare parte de persoane din zona Vrancei, persoane care au adus in comunitate si traditiile si obiceiurile lor.
Obiceiul bradului de nunta a fost unul dintre cele mai discutate, tinerii fiind foarte curiosi sa afle cat mai multe despre acest obicei. Au fost deasemenea si cativa interpreti de cantece populare din cele doua comunitati, lucru care a facut sa fie o atmosfera de sarbatoare.  Atmosfera plina de farmec si de povesti traite in trecut, amintirile din tinerete ale batrinilor satelor partenere si cantecul popular au impletit o cununa care speram sa dureze peste timp.Puntea intre generatia tanara sic ea mai in varsta a fost realizata cu atata finite si atata caldura, ca nici nu am realizat trecerea timpului.Dorinta de a pastra cu ajutorul tehnologiei traditiile si obiceiurile locale s-a dovedit o idée foarte buna a managerului de proiect.
Cu siguranta proiectul eCultura in parteneriat intre cele doua comunitati este un succes, si-a atins rezultatele si obiectivele. Puntea create intre generatii este solida si speram ca pe  viitor intre aceste doua comunitati sa mai existe proiecte implementate pentru ca s-a descoperit nevoia de comunicare si dorinta de pastrare a traditiilor cat mai vi.
Acest proiect a facut ca lectura sa nu mai para o povara pentru copii, acestia fiind atrasi de tehnologie pot folosi cu aceleasi rezultate eBook-urile . Cartile isi pastreaza valoarea, dragoste de lectura trebuie doar sa fie.
Multumim comunitatii Vintileasca pentru ca ne-au ales ca parteneri in acest proiect eCultura.

Număr voturi:

1

Votează:

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza