Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Impresii in urma implementarii proiectului derulat la biblioteca Dobrin Comunitate EBC

Data: 24.10.2012, Autor: biblioeculturadobrin, Categorie: Biblioteci comentarii: 0

Impresii  in urma implementarii proiectului ,, Arc digital cultural prin servicii de eBiblioteca si eCititori” in comunitatea Dobrin desfăşurat în perioada mai – octombrie 2012.

Comuna Dobrin din Judetul Salaj s-a  numarat  printre cele 33 de comunitati EBC din toata tara care a castigat un proiect prin programul eCultura in valoare de 16 480  lei. Proiectul a fost derulat în parteneriat de către Biblioteca publica din Dobrin, Biblioteca Orasaneasca din Tautii Maghereusi si scoala Gimnaziala Dobrin.

 Scopul proiectului a fost de a contribuii la cresterea gradului de cultura a locuitorilor din comunitatiile Dobrin si Tautii Maghereusi, ca urmare a utilizarii serviciilor de eBiblioteca si eCititor.

In cadrul proiectului, Biblioteca Dobrin a fost dotată cu un  ebook reader si peste 250 de titluri de carte electronică. De asemenea,  s-a constituit un club al eCITITORILOR în cadrul căruia s-au realizat mai multe întâlniri pentru lectură de carte, prezentări de filme, documentare şi nu în ultimul rând pentru derularea de programe de dezvoltare pesonală şi pentru dobândirea de competenţe privind utilizarea resurselor web 2.0.

 

Ca rezultat al implementării proiectului, Biblioteca Dobrin deţine acum şio bază de date cu materiale în format electronic (fotografii, documentare multimedia, blog) care păstrează mărturii ale trecutului şi prezentului comunei.  Acestea se regăsesc în fotografiile cu situri arheologice, monede şi relicve arheologice descoperite pe teritoriul comunei, biserici şi mănăstiri, icoane, veşminte, în documentarul despre Casa Memorială Marton Gyula şi în cel  despre Comuna Dobrin, în înregistrările audio ale formaţiei de ţitere  etc. O parte din aceste materiale au fost deja şi pe blogul proiectului http://eCititor.wordpress.com.

Dar cele mai frumoase momente ale proiectului  au fost cele din timpul vizitelor efectuate în Maramureş şi Sălaj de  grupurile de elevi şi profesori din cele două comunităţi partenere. Aşa am putut să ne cunoaştem mai bine obiceiurile şi tradiţiile din cele două comunităţi şi să realizăm prietenii care să dureze de-alungul anilor.  

Pe tot parcursul proiectului Biblioteca a avut un sprijin continuu din partea Consiliului Local si a domnului primar Csapo Carol.

 

Număr voturi:

4

Votează:

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza