Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Fonduri Europene pentru dezvoltarea turismului montan la Vaideeni

Data: 05.01.2013, Autor: Statie.Ileana, Categorie: Administraţie locală comentarii: 0

Comuna Vaideeni a facut un pas inainte in valorificarea potentialului turistic al localitatii prin implementarea proiectului „Amenajarea de marcaje turistice, refugii turistice de utilitate publica, infiintarea si amenajarea de trasee tematice ”.
Prin proiectul in valoare de 206.055 euro, s-au amenajat 10 trasee turistice destinate drumetiilor, trasee care refac vechi plaiuri ciobănesti sau drumuri ale haiducilor si 2 trasee off road, pentru posesorii de masini de teren, care fac legatura intre Oltenia de sub munte si Valea Lotrului.       
             De asemenea in punctele Gol alpin Caserie si Varful Ursu s-au construit doua refugii de utilitate publica, unde turistii se vor putea adaposti temporar in cazul in care sunt surprinsi de vreme rea sau pentru turistii care au probleme de sanatate, pana sunt preluati de salvatori montani pentru acordarea primului ajutor si transportul acestora pana la prima unitate sanitara.
             Avand in vedere caracterul atipic al proiectului, caile de comunicatie catre cele doua refugii sunt drumurile locale din cele trei comune respectiv Vaideeni, Costesti si Malaia care reprezintă puncte de plecare si sosire pentru unele trasee turistice care sunt incluse ca obiective in proiect, iar accesul la acestea se poate face permanent in perioadele de sezon turistic dinspre toate aceste trasee.
Dezvoltarea turismului rural in zona poate constitui o alternativa pentru populatia locala, iar actiunile de promovare prevazute in proiect asigura informarea turistilor privind traditiile culturale ale zonei, ale atelierelor mestesugaresti si ale traseelor turistice amenajate, in concret fiind realizate harti, pliante, un Ghid al muntilor Capatanii precum site-ul www.turism-vaideeni.ro.

 
 
 

 

 

Număr voturi:

11

Votează:

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.

Amărăşti1

Comuna Amărăşti este aşezată în partea sudică a Platformei Olteţului din Podişul Getic şi are ca vecini comuna Găvile la nord, comuna Creţeni la sud, comuna Suteşti la est şi comuna Guşoieni la Vest. The village is composed of the localities Amărăşti, Memoiu, Mereşeşti, Palanga and Padina. The territory of the commune has as characteristics hills with an altitude of 300-350 m, narrow peaks and the region of the medium height hills is cut by deep valleys.citeşte tot textul

poza