Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Ecoinovatia tratata la nivel european

Data: 24.09.2013, Autor: ela, Categorie: Administraţie centrală comentarii: 0

          În perioada 09.09.2013 - 13.09.2013 s-a desfăşurat în Malta, cursul „Eco Innovation, Environment & Sustainable Development”, organizat de MECB Ltd.

Au participat specialişti în protecţia mediului din 6 ţări (Marea Britanie, Italia, România, Irlanda, Croaţia şi Malta), printre aceştia fiind şi Nema Ioan - comisar în cadrul Comisariatului Judeţean Vaslui a Gărzii Naţionale de Mediu. Cursul a fost finanţat prin “Agenţia Naţionala pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale“ (ANPCDEFP) şi face parte din cadrul subprogramului Sectorial  GRUNDTVIG al “Programului de Învăţare pe tot parcursul vieţii”.

Cursurile s-au bazat pe conceptul de eco-inovaţie şi legătura acestuia cu dezvoltarea durabilă. De asemenea s-a pus accent pe modul în care inovaţia şi creativitatea pot fi sprijinite şi completate de designul asistat de computer prin utilizarea programelor tip CAD.

Studiile de caz au fost din domeniul utilizării lavei şi a uleiurilor uzate precum şi în designul unui troler pentru deservirea pasagerilor din avioane, accesoriu care trebuie să fie uşor utilizabil inclusiv pentru colectarea deşeurilor pe tipuri.

În timpul cursului s-au făcut vizitele tehnice la o instalaţie de obţinere a produselor alimentare ecologice (Gozo Cottage produce ulei de măsline, siropuri şi dulceţuri, oţet, băuturi alcoolice) din Gozo, la o staţie de epurare a apelor uzate (Ta' Barkat Sewage Treatment Plant) şi la o uzină de procesare a deşeurilor, (Sant’Antnin Waste Treatment plant in Marsaskala) ambele situate în sudul Maltei.

Participanţii au avut de pregătit şi de prezentat, în antiteză, exemple de bune şi mai puţin bune practici observate în timpul şederii în Malta dar şi să găsească soluţii ce au la bază principiile eco-inovaţiei.

Organizatorii au dat dovadă de o reală ospitalitate specifică zonelor turistice prin organizarea de vizite în liniştitul oraş Mdina, vechea capitală a Maltei, în Valletta, actuala capitală şi în legendara insulă Gozo, înţesată cu locuri ce amintesc de pelegrinările lui Ulise după războiul Troian. În toate aceste vizite nu s-a omis gastronomia specifică; locaţiile în care au avut loc cinele au fost absolut superbe.

Este benefic faptul că, în condiţiile în care fondurile de perfecţionare profesională sunt tot mai puţine, UE, prin Programul Învăţare pe tot parcursul vieţii, sprijină cetăţenii europeni în deschiderea orizontului profesional şi nu numai, deloc de neglijat fiind legăturile care se creează între oameni de diverse naţionalităţi.


Administrator IT: Sandu Mihaela Emanuela

 


 

 

Număr voturi:

10

Votează:

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza