Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Departe, dar totuși, aproape prin eLibrary & Tehnologie Virtuală

Data: 16.09.2012, Autor: cory.prof, Categorie: Diverse comentarii: 0

 

Deși acum nu mai puțin de 4 luni acest proiect părea un vis la a cărui îndeplinire speram, iată că încet încet acest vis a luat amploare și ne apropie cu pași parcă repezi de finalizarea lui.

Proiectul eLibrary & Tehnologie Virtuală (proiect care face parte din Programul eCultura al Proiectului „Economia Bazată pe Cunoaştere” (EBC) iniţiat de Guvernul României, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, cu sprijinul Băncii Mondiale)  a prilejuit de curând un schimb de experiență între cele 2 comunități partenere implicate în proiect Teiu, Argeș și Victoria, Iași.

Oricine își poate arunca un ochi fugitiv pe harta țării noastre poate lesne constata distanța la care cele 2 localități se află una de cealaltă.

Deși ne cunoșteam deja din mediul tehnologiei virtuale, experiența face to face a fost una unică, de neimaginat.

Este frumos să reușești să depășești barierele unui simplu e-mail sau al unui apel telefonic pe care tehnologia zilelor noastre le prilejuiește și să descoperi că, dincolo de aceste bariere virtuale, aparențele sunt uneori înșelătoare și că poate realitatea este cu totul alta.

Vizita echipei proiectului din comunitatea Teiu în comunitatea Victoria a fost pe cât de obositoare, pe atât de fascinantă. Oboseala a fost repede uitată la întâmpinarea făcută de gazdele ieșene care s-au străduit din răsputeri să ne facaă să ne simțim ca acasă.

În cadrul vizitei partenerii au putut împărtăși impresii legate de cele cu obiceiurile și tradițiile lor specifice, au vizitat Biblioteca, Școlile, Centrul Papi, Primăria, comunitatea, etc.

Concluziile trase în urma acestui schimb de experiență au fost legate de fiecare dintre cele 2 comunități- Victoria este o comunitate mare, mult mai mare față de comunitatea teiană, cu cca 4000 de locuitori, cu școli în care învață aproximativ 700 de elevi și unde predau cca 70 de cadre didactice, cu o bibliotecă mare, un Punct de acces public la informare pe măsură,  cu un Centru de documentare și informare bine dotat și util. Teiu, deși este o comunitate mică este însuflețită de oameni dornici de ascensiune spre cunoaștere, oameni simpli, modești și doritori de-a învăța cât mai multe.

Ambele comunități au în comun accesarea diverselor surse de finanțare care le poate prilejui noi oportnități și distanța relativ egală față de cel mai apropiat mare oraș( Pitești și respectiv, Iași).

Exccursia la Victoria s-a încheiat cu vizitarea orașului Iași și cu multe amintiri frumoase demne de-o experiență începută în mediul virtual și continuată în mediul…real.

 

 

Despre Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere

Economia Bazată pe Cunoaştere este un proiect strategic de pionierat pentru societatea cunoaşterii din România, conceput şi derulat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi finanţat de Banca Mondială şi de Guvernul României.

Prin acest program, MCSI a dotat 255 de comunităţi din România dezavantajate din punct de vedere al cunoaşterii şi accesului la informaţie cu infrastructură TIC şi acces la Internet de mare viteză. În fiecare comunitate inclusă în acest exerciţiu inovativ a fost dezvoltată o Reţea Electronică a Comunităţii Locale, ce comprimă 4 noduri de importanţă publică locală: Primăria, Şcoala, Biblioteca şi PAPI (Punct de Acces Public la Infomaţie).

Beneficiarii direcţi ai societăţii cunoaşterii reprezintă 1.8 mil locuitori, 20% din populaţia din mediul rural, 8% din populaţia României. Economia Bazată pe Cunoaştere şi-a propus să transforme această categorie vulnerabilă a populaţiei în adevărate surse de educaţie şi informaţie, prin transfer de cunoaştere şi diseminare de bune practici atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

                Mai multe informaţii despre proiect puteţi obţine vizitând www.ecomunitate.ro .

 

 

Manager de proiect,

Corina CIOBANU

Număr voturi:

1

Votează:

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza