Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Dascăli mureşeni, în vizită de studiu în Lituania

Data: 04.01.2013, Autor: Sadina, Categorie: Diverse comentarii: 0

Economia Bazată pe Cunoaştere este un concept pe care însăşi Europa doreşte să-l facă aplicabil culturilor ei, încercând să păstreze intactă individualitatea umană, dar redefinind societatea în ansamblul ei. Economia Bazată pe Cunoaştere înseamnă folosirea tehnologiilor cunoaşterii pentru a produce beneficii economice.

În cadrul programului Economia Bazată pe Cunoaştere, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a derulat în luna decembrie 2012, cinci vizite de studiu internaţionale, ca parte a activităţilor de networking incluse în proiectul de Asistenţă Tehnică pentru utilizarea TIC în şcoli şi biblioteci locale. Contextul acestor acţiuni de networking este construit în jurul profesorilor din cele 229 de şcoli EBC - incubatoare de practici educaţionale moderne, proces facilitat de cei 27 de experţi educaţionali locali în cadrul proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere.

În urma unor ample etape de evaluare desfăşurate pe parcursul anului 2012, primii 50 de profesori care au obţinut cele mai bune performanţe în cadrul activităţii lor curriculare şi extracurriculare au participat la cele 5 activităţi de networking internaţionale concretizate prin vizite de studiu în: Ungaria, Cehia, Lituania, Finlanda şi Marea Britanie.

Una din cele 5 vizite internaţionale s-a desfăşurat în perioada 10-13 decembrie 2012 în Lituania. Din judeţul Mureş au participat 4 de profesori din şcolile EBC: Levente Antal ( Gorneşti ), Antoniu Berar ( Luduş ), Iulia Kolozsvari ( Gorneşti ) şi Mihail Pop-Kovacs ( Fântânele ). Aceştia au fost însoţiţi de un expert educaţional, prof. Mihaela Păduraru şi de Maria Antonescu, din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Obiectivele acestei vizite de studiu internaţionale au fost: promovarea şi diseminarea bunelor practici din domeniul educaţional în utilizarea de resurse educaţionale deschise (OER), a tehnologiei informaţiei şi Web 2.0; studierea sistemului educaţional din Lituania, respectiv şcoalile vizitate: Ozas” gymnasium din Vilnius, “Tadas Ivanauskas” high school din Kaunas şi “Purienų“ high school din Kaunas şi analizarea utilizării mijloacelor TIC moderne în activitatea didactică zilnică; schimbul de informaţii şi experienţe între profesorii EBC şi cadrele didactice din şcoala-gazdă, privind proiecte, activităţi curriculare şi extracurriculare derulate până în prezent, cu ajutorul resurselor digitale; asistenţă la orele de curs în şcoala-gazdă pentru familiarizarea cu metodele şi practicile educaţionale moderne utilizate; schimbul de materiale didactice dintre cele două ţări participante.

Această vizită de studiu internaţională a avut rolul de a permite profesorilor să studieze îndeaproape practici educaţionale moderne aplicate în Lituania, o ţară care a obţinut performanţe deosebite şi care a adoptat strategii pedagogice inovative. În cadrul acestei vizite au avut loc întâlniri cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ vizitate, cu managerii acestora şi cu autorităţi din forurile de conducere (inspectorate şcolare). În programul vizitelor au fost incluse şi dezbateri pe noua dimensiune europeană a educaţiei, utilizarea eficientă a instrumentelor TIC în procesul educaţional, participarea la diferite seminarii sau workshop-uri organizate de şcolile-gazde precum şi trasarea unui viitor cadru de colaborare între şcoala-gazdă şi şcolile EBC participante la vizită.

Pe lângă aceste activităţi, profesorii participanţi au avut ocazia să viziteze frumoasa capitală a Lituaniei, oraşul Vilnius, cu o istorie impresionantă, capitală culturală europeană în anul 2009.

La finalul vizitei, profesorii participanţi doresc să mulţumească d-nei profesoare Maria Borşan, expert EBC din judeţul Mureş, pentru colaborarea excelentă în cadrul proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere.

 
                                                                                              Prof. Antoniu Berar, Luduş  

Număr voturi:

6

Votează:

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza