Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Cu sprijinul PAPI, Caravana medicala soseste in comuna Schela, judetul Galati, oferind consultatii gratuite de oftalmologie

Data: 18.01.2013, Autor: manager_recl, Categorie: Administraţie locală comentarii: 0

Cu ajutorul dotarilor IT puse la dispozitie de MCSI, prin intermediul proiectului Economia Bazata pe Cunoastere, in comuna Schela din judetul Galati, managerul EBC se preocupa indeaproape de asigurarea profilaxiei starii de sanatate a ochilor locuitorilor din cele doua sate: Schela si Negrea.

Astfel, la propunerea Centrului local PAPI si cu sprijinul oferit de primarul localitatii Schela, domnul Maricel Petrea, in cursul lunii februarie a anului 2013 se va organiza o campanie locala de evaluare a starii de sanatate oculara, prin consult medical de specialitate gratuit, atat a populatiei satelor Schela si Negrea, cat si a angajatilor Primariei Schela.

Centrul PAPI este implicat activ in desfasurarea acestei actiuni, atat prin mediatizarea evenimentului pe plan local, prin mijloace de diseminare electronica online, prin intermediul sitelui comunei si a emisiunii saptamanale de informare comunitara, “Buletin Informativ Cetatenesc”, cat si prin punerea la dispozitie a spatiului unde isi desfasoara zilnic activitatea.

„Prin consultația efectuată în cadrul caravanei medicale vom realiza o evaluare oftalmologică globală: acuitate vizuală, pol anterior, fund de ochi, așa cum permite aparatura oftalmologică mobilă. În cele mai multe dintre situații, ne așteptăm ca diagnosticul să fie pus direct și tratamentul să fie instituit imediat, urmând acolo unde este cazul ca pacientul să revină la un eventual control. Iar alt scop important al caravanei este identificarea unor patologii mai puțin simptomatice – glaucomul, cataracta incipientă, retinopatia diabetică incipientă – la persoane care se prezintă pentru control de rutină (screening)”, a declarat dr. Andrei Daniela, medic specialist oftalmolog, care va oferi consultațiile în cadrul campaniei de evaluare a sanatatii oculare.

Proiectul caravanei medicale este unul care aduce nenumărate beneficii și avantaje legate de sănătate: pe de o parte, el contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a populației în zone cu acces redus la servicii medicale avansate și completează, acolo unde este cazul, îngrijirea medicală primară asigurată de medicii de familie. În plus, prin screening-ul de sănătate al populației în diferite sfere medicale, se pot formula concluzii – utile la nivel social și științific – privind incidența unor boli sau afecțiuni”, a declarat primarul comunei Schela, domnul Maricel Petrea.

Număr voturi:

5

Votează:

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza