Loading date and time...

Premii şi distincţii

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunicat de presa al Bibliotecii Mircea Voda, Braila

Data: 24.08.2013, Autor: cornelia612, Categorie: Administraţie locală comentarii: 0

Program: Biblionet

Proiect: eComunicare in familie

Finanţator: IREX prin programul Biblionet

Solicitant: Primăria Comunei  Mircea Vodă, județ Brăila

Se finalizeaza proiectul „ eComunicare in familie”

Primaria Mircea Vodă – judet Braila, anunţa finalizarea, începând cu 22.08..2012, a proiectului  „eComunicare in familie în cadrul programului Bilionet , grantul „Idei de 4000+”

Valoarea totală a proiectului este de 6561. RON,  din care fonduri solicitate de la  IREX:  5020 RON şi fonduri contribuţie bibliotecă sau alţi parteneri/sponsori: 1541 RON. Proiectul s-a desfăşurat pe o perioadă de 3  luni, în următoarele locaţii: Biblioteca Comunală Mircea-Vodă si Punctul de Acces Public la Informare ( PAPI) Mircea Vodă.

SCOP:  Facilitarea comunicării în cadrul familiilor din Mircea – Vodă cu membri plecați în străinătate.

S-a încercat prin implementarea acestui proiect, facilitarea comunicării in cadrul familiilor cu membrii plecați din țară.

În țară au rămas copii cu bunici sau alte rude și am vrut prin acest proiect să Încercăm să alfabetizăm digital atât bunicii cât și nepoții pentru a putea comunica cu rudele din străinătate. Vrem sa nu mai existe lacune în comunicarea dintre rude, pentru ca acesti copii să poată să se dezvolte, să învețe și să se comporte cat mai normal posibil

Obiectivele proiectului:

1.  Inițierea în lucrul cu calculatorul, pentru 15 bunici/părinti și 15 copii cu rudele plecate din Mircea Vodă printr-un curs TIC de 20 de ore, la bibliotecă, în prima lună de proiect

2 . Îmbunătățirea relațiilor între membrii rămași în țară ai celor 15 familii din Mircea-Vodă cu rude plecate în strainătate prin organizarea a 3 sesiuni de lectură / audiții / vizionări, în ultima lună de proiect

3 .Îmbunătățirea relațiilor parinți-bunici-copii, din cele 15 familii din Mircea-Vodă cu rude plecate în străinătate, prin organizarea a cate 10 sesiuni de comunicare online, pe Facebook, Skype si Yahoo Messenger, în a doua și a treia luna de proiect.

Grupul ţintă a fost  format din 15 familii cu membri plecati în străinătate.

Au fost 15 familii cu membrii plecați în țări europene si nu numai. Au învățat să utilizeze un calculator si să comunice online cu membrii plecați din țara. Atat părinții/ bunicii cât si copii au participat la activitățile proiectului și au incercat să comunice cât mai mult cu cei plecați din țară.

Activitățile proiectului:

1.      Pregătirea materialelor cursului, promovarea cursului

2.      Selectarea grupului țintă

3.      Lansarea proiectului

4.      Livrarea cursului propriu-zis

5.      Promovarea proiectului  în școli/comunitate/primărie/online

6.      Pregătirea sesiunilor: data, cuprins, materiale, anunțarea grupului țintă

7.      Sesiunile de lectură/ audiții/ vizionări și lucrarea în familie a unui obiect tradițional

8.      Programarea sesiunilor online în funcție de timpul și problemele fiecăruia

9.      Sesiunile online propriu-zise

10.Întâlnire de final și schimb de experiență și de bune practici

Despre Programul Biblionet

Biblionet este un program de cinci ani care le va facilita romanilor accesul gratuit la informatie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne in Romania. Prin cursurile de formare si tehnologia furnizata, Biblionet va ajuta bibliotecile sa asigure servicii in comunitatile locale sub forma unui parteneriat intre IREX, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), autoritatile locale si nationale si bibliotecile din tara.

“Idei de 4000+ lei” este un program de finanțare pentru biblioteci publice locale, lansat ȋn cadrul programului Biblionet. Prin acest program vor fi susținute bibliotecile publice care doresc sǎ punǎ ȋn practicǎ un proiect ce vine ȋn ȋntȃmpinarea nevoilor cetǎțenilor din comunitatea pe care o servesc.

Mai multe informaţii despre proiect puteţi obţine vizitând

www.biblionet.ro

Solicitant proiect: Primaria Comunei  Mircea-Vodă, jud.Brăila

Persoana de contact: Presadă Cornelia – Bibliotecar Mircea-Vodă

Tel./  Fax.0239 669 583, E-mail: bibliotecamvbr@yahoo.com

www.biblionet.ro

Număr voturi:

Votează:

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.

Fântânele Mureş2

Fântânele (în maghiară Gyulakuta, în germană Gielekonten) este o localitate în judeţul Mureş. Din punct de vedere administrativ localităţile aparţinătoare comunei sunt cele de lângă drumul principal Viforoasa, Fântânele, Călimăneşti şi cele lăturalnice Roua, Bordoşiu şi Cibu. Vinurile de la Călimăneşti au reputaţie bună în domeniu, producătorii locali obţinând numeroase medalii de aur la concursuri interne şi internaţionale.citeşte tot textul

poza