Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Școala “Dumitru Almaș” Negrești, implicată activ în programul EBC

Data: 29.08.2012, Autor: scalmas, Categorie: Şcoală comentarii: 0

    Informaţie mai bună, canale potrivite pentru a o disemina şi a ajunge la ea, utilizatori educaţi, resurse eco-eficiente, investiţie în capitalul social, conectivitate şi infrastructură competitivă, costuri mai mici, eficienţă mai mare, incluziunea socială,  dezvoltarea domeniului cercetării pentru inovarea continuă a capitalului de cunoaştere – este ceea ce oferă programul Economia Bazată pe Cunoaștere. Cu alte cuvinte - folosirea tehnologiilor cunoaşterii pentru a produce beneficii economice!
   Școala cu clasele I-VIII” Dumitru Almaș”, Negrești este inclusă în programul EBC, prin proiectul „ Asistență tehnică pentru utilizarea TIC în școli și biblioteci școlare”, derulat de Ministerul Comunicațiilor și Societăților Informaționale în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, implementat de un consorțiu din care fac parte companiile SIVECO România, TeamNet International, AAM Management Information Consulting și finanțat de Banca Mondială.
   Obiectivul proiectului este acela de a facilita participarea  celor 229 de comunităţi,  dezavantajate din punct de vedere al accesului la informaţie, la societatea bazată pe cunoaştere. Făcând parte din rândul acestor comunități, școala noastră s-a implicat în toate activitățile programului: Integrarea TIC, OER (resurse Educaționale deschise) și Web 2.0 în educație, Competiția e-Vacanța, proiecte Comenius (atragerea de finanțări nerambursabile), Networking școlar (tabără națională de creație).
   Coordonatorul proiectului la nivelul Școlii cu clasele I-VIII” Dumitru Almaș”, Negrești este d-na prof. Dascălu-Radu Viorica, directorul școlii, iar echipa de proiect  este constituită din: prof. Vădureanu Elena-Lămîița, prof. Lazăr Gabriela, înv. Gugiu Neculai, prof. Andrieș Marius.  Datorită programului de networking, echipa de proiect s-a remarcat prin activitățile derulate și a beneficiat de participarea în Tabăra Națională de creație de la Sinaia. Cele 4 cadre didactice din echipă sunt însoțite de 4 elevi creativi : Macovei Ana-Maria (cl. a VI-a), Giurgi Ana-Maria (cl. a VI-a), Cotfasă-Humă Octavian (cl a VII-a) și Ilisei Răzvan-Mihai (cl. a VII-a)  , în perioada 28 august -3 septembrie 2012. 
   Noi, cei participanți, ne bucurăm nu doar de peisaje minunate, mediu sănătos și obiective turistice, ci și de crearea unui videoclip de promovare a școlii noastre, realizarea unui proiect interdisciplinar având ca temă biodiversitatea și a unei unități de învățare cu aceeași temă. Recomandăm tuturor școlilor ce fac parte din astfel de comunități să adere la programul EBC și să se implice în proiecte pentru a culege beneficiile! 
                                                       Echipa de proiecte 
                                                     

Număr voturi:

4

Votează:

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza