Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

BIBLIOTIC

Data: 30.09.2012, Autor: bia.popescu, Categorie: Şcoală comentarii: 0


Pentru comunităţile EBC Aninoasa(HD) şi Licurici(GJ) şi îndeosebi pentru şcolile gimnaziale din aceste localităţi, proiectul „e-Cartea o provocare pentru fiecare. Biblioteca te invită la citit”, finanţat în cadrul programului de granturi eCultura, a constituit o poartă deschisă spre cunoaştere şi colaborare.

            Proiectul a avut ca obiectiv general creşterea gradului de atractivitate al serviciilor furnizate prin intermediul bibliotecilor locale şi şcolare din Aninoasa şi Licurici, precum şi promovarea culturii şi tradiţiilor locale prin mijloace de comunicare moderne.

            Achiziţiile realizate prin proiect şi activităţile desfăşurate în perioada mai – septembrie 2012 vor conduce la creşterea numărului de utilizatori ai bibliotecilor, la creşterea interesului elevilor pentru lectură şi carte.

            Şezătoarea literară desfăşurată la Licurici – vineri 28 septembrie 2012, a fost un prilej de intâlnire a echipei de proiect, a persoanelor implicate în implementarea proiectului şi a participanţilor la proiect, Primari, bibliotecari, manageri RECL, cadre didactice şi elevi din cele două comunităţi EBC partenere.

            Gazdele deosebit de primitoare ne-au demonstrat că tradiţia se păstrază cu sfinţenie, iar elevii au dovedit măiestrie şi talent în interpretarea cântului şi jocului oltenesc.
                    La actiune a participat doamna Lelia Stîngă - facilitator EBC pentru judeţele hunedoara şi Gorj.

            Cadrele didactice prezente au propus continuarea colaborarii pe parcursul anului şcolar 2012-2013 printr-un nou proiect „CUVÂNT, SUNET şi CULOARE”

„Dorim, ca prin proiectul nostru, să reuşim să ajungem la sufletul copiilor, transformându-i în cititori activi şi motivaţi, oferindu-le noi, dascălii, acele mijloace şi instrumente prin care ei vor descoperi că lectura este, în fond, o călătorie spre propriul suflet. În calitate de mentori spirituali este necesar să-i convingem pe elevi că nici computerul, nici televizorul nu vor duce la dispariţia cărţii, că lectura va continua să joace un rol cardinal în viaţa oamenilor, că accelerarea progresului va fi mereu însoţită de remedierea compensatoare a unui spaţiu liber pentru închipuire, visare şi căutare de sens.

            Dorim, de asemenea, prin schimbul real de experienţă dintre şcoli, să-i convingem pe copii de valoarea culturală şi spirituală a cărţii, să-i determinăm să descopere şi să înţeleagă că ele sunt rodul marilor spirite ale omenirii, că, la urma urmei, pot deveni cei mai fideli prieteni şi mentori.”

                       prof. Botgros Didina

scoalaaninoasa.wikispaces.com/BIBLIOTIC 

 

Număr voturi:

5

Votează:

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza