Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Biblioteca Mircea Voda implementeaza inca un proiect

Data: 08.08.2013, Autor: cornelia612, Categorie: Administraţie locală comentarii: 0

 In vara anului trecut Biblioteca Mircea Voda, a fost fericita castigatoare a unei finatari in cadrul Grantului eCultura Anul acesta am aplicat iar ins ape un alt grant  Am fost foarte fericiti cand printre cei sase castigatori in runda a 3 a, in cadrul Programului Biblionet, Grantul ” Idei de 4000 +” ne-am numarat si noi, o biblioteca mica de tara. Proiectul nostru este pe tema comunicarii cu rudele  plecate in strainatate. La nivel local sunt foarte multe persoane plecate din tara, in toata Europa si nu numai. Copii ramasi in tara normal ca le duc dorul si ca ar dorii sa comunice cat mai des posibil. Era necesar acest proiect in comunitatea Mircea Voda. Parinti / bunicii ramasi in tara sa aiba grija de copii ramasi acasa intampinau greutati de comunicare cu cei plecati dar si in cadrul familiei. Problema comunicarii noi am vrut sa o rezolvam sau macar sa facilitam comunicarea intre ei.

Persoanele din grupul tinta au venit la biblioteca si au participat la cursuri de initiere in utilizarea calculatorului si la sesiuni lectura/ auditii/ vizionari. Obiectivele in cadrul proiectului au fost atinse, dar noi va trebuii sa sustinem in continuare acest tip de serviciu nou al bibliotecii si sa incercam sa facem tot ce putem ca acesti copii sa poata tine legatura cu parintii plecati din tara.

 Copii sunt deosebiti, au o putere atat de mare de acceptare a lucrurilor si par foarte matur pentru varstele lor. Noi stim ca nu le este usor. Stim ca in spatele fatadei afisate au momente cand isi pun zeci de intrebari fara raspuns. Pe cine considera ei vinovati pentru copilaria lor fara parinti ?...Ei, la aceasta intrebare se pare ca nu au un raspuns inca. Ei asteapta de la noi intelegere, dragoste si respect. Nu poti privii in ochii lor si sa le refuzi dorinta de a putea vorbi de la biblioteca cu mama sau cu tata, care sunt departe in lume.

Peste tot in tara stim ca este aceeasi situatie. Va rog, sa le stam aproape, sa-I ascultam, sa incercam pe cat posibil sa-I ajutam. Ei nu au dorinte atat de mari si atat de nerealizabile  pe cat credem noi cei adulti.

 

Număr voturi:

3

Votează:

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza