Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

,, CACICA - INTRE TRECUT SI VIITOR"

Data: 25.10.2012, Autor: eugenia, Categorie: Concurs comentarii: 0

 
BIBLIOTECA - CENTRU DE IRADIERE A INFORMATIEI


           S-a incheiat activitatea cu nr. 5 - ,,Traditii si diversitate” din cadrul proiectului ,,Biblioteca –centru de iradiere a informatiei” din programul Ecultura, finantator Proiectul ,,Economia Bazata pe Cunoastere” , initiat de Guvernul Romaniei, prin Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, cu sprijinul Bancii Mondiale. Proiect de amploare in parteneriat  Primaria comunitatii Cacica, judetul Suceava si Primaria Comunitatii Candesti,, judetul Botosani, Scoala cu clasele I-VIII Pirtestii de Sus, judetul Suceava.

Activitatea  s-a remarcat prin participarea si implicarea in cadrul proiectului a muzeografului si scriitorului – Andronic Mugurel , legat de comunitatea Cacica prin origini, am putea spune ,,nepot al satului” Cacica. Prezenta sa in mijlocul elevilor de la Scoala Gimnaziala Pirtestii de Sus si Cacica a marcat un moment important in stimularea nevoii  de a face cunoscut lumii obiceiurile si traditiile culturale din comunitatea interculturala Cacica, unde se constata  armonia relatiilor entice dintre romani, polonezi, ucrainieni si germani.

Sugestiile de realizare a unei colectii de informatii  autentice si de valoare culturala si spirituala inestimabila s-au materializat in articole ce au surprins istoria, asezarea geografica, traditiile scolii si a comunitatii multiculturale Cacica intr-o ferumoasa brosura intitulata ,,Cacica – intre trecut si viitor”.

Intr-o grafica deosebita brosura a surprins spunem noi cele mai sugestive aspecte din comunitate, din viata scolilor comunitatii, din viata spirituala si traditiile culturale autentice. Grupul tinta si echipa de proiect  au valorificat in articole imagini cu oameni si locuri, cladiri sociale si culturale cu importanta deosebita locala, puncte turistice de atractie ce fac  si dau faima locului.

Lansarea brosurii a avut loc in cadrul unei frumoase intalniri a echipei de proiect cu elevii, cadrele didactice,membri ai comunitatii la Complexul  turistic ,,Casa Nationalitatilor” Cacica.

 
Prof. Toma Eugenia -
Echipa de proiect

Scoala Gimnaziala Pirtestii de Sus, comunitatea Cacica

 

Număr voturi:

2

Votează:

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza