Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Balta Albă

Situată în estul judeţului Buzău, la o distanță de 22 km de Rm. Sărat, comuna Balta Albă aparţine Câmpiei Române, fiind caracterizată printr-o suprafaţă relativ plană, zone largi ridicate și coborâte, provocate de depunerile eoliene specifice zonelor de câmpie.

poza

Pe raza acestei comune se regăseşte lacul Balta Albă, unde a funcţionat cea mai renumită staţiune balneoclimaterică din România, datorită nămolului sapropelic care are calităţi deosebite și este folosit atât în industria farmaceutică cât și în industria cosmetică.

Încă din 1847 au fost descoperite numeroase izvoare cu ape minerale care fac ca aceasta apă să ajute la tratarea bolilor reumatismale și neurologice. Comuna Balta Albă este o localitate deosebită, pe teritoriul ei existând două rezervaţii naturale, lacul Balta Albă și balta Amara, cu vegetaţie asemănătoare celei din Delta Dunării.

Istoric

Iată câteva din cele mai importate informaţii detinuţe cu privire la etimologia numelor satelor aparţinătoare comunei Balta Albă

mai multe detalii...

Resurse locale

Datorita poziţiei geografice și a condiţiilor meteorologice din comuna Balta Albă, principala resursă locală este reprezentată de întinsele suprafeţe agricole, care permit efectuarea agriculturii; se cultivă porumbul, grâul, floarea soarelui. Comuna reprezintă totodată o zonă prolifică pentru apicultură.

mai multe detalii...

Tradiţii

Locuitorii comunei Balta Albă păstrează din moşi strămoşi vechi tradiţii populare, legate de sărbătorile creştineşti de peste an precum Sfânta Sărbătoare a Paştelui, Crăciunul, dar şi tradiţii cu privire la cele mai importante momente din viața omului: naşterea, botezul, înmormântarea.  

mai multe detalii...

Iara21

Comuna Iara este situată în sud-vestul judeţului Cluj, la limita dintre Depresiunea Transilvaniei şi Munţii Apuseni. Depresiunea de contact Iara, situată în partea centrală şi nordică a comunei, este sculptată în sedimente dominant paleogene ale „golfului Iara-Băişoara” şi este conturată în amonte de defileul Surduc. Masivul Muntele Mare este prezent prin extremitatea estică a sa în zona Ocoliş, iar Munţii Trascău sunt prezenţi prin prelungirile din partea estică, sud-estică şi sudică a comunei.citeşte tot textul

poza