Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Arhiva poveştilor de succes

 • Banca Mondială: Proiectul EBC, extrem de relevant pentru prioritățile de dezvoltare ale României

 • Proiectul ”Economia Bazată pe Cunoaștere” a accelerat într-o foarte mare măsură participarea a 255 de comunități dezavantajate (ce formează 44% din totalul comunităților dezavantajate românești) la societatea cunoașterii din România, după cum au demonstrat indicatorii de rezultat ai raportului final al Băncii Mondiale, instituție ce a finanțat, alături de Guvernul României, acest proiect strategic de pionierat pentru țara noastră. Raportul mai arată și că proiectul este extrem de relevant pentru prioritățile de dezvoltare ale României și este complet în concordanță cu Strategia de Reformă Națională și Strategia Europeană EU 2020 ( împreună cu unul din cei șapte piloni ai săi – Agenda Digitală pentru Europa). Proiectul EBC este, de asemenea, aliniat cu Strategia Băncii Mondiale în România pentru anii 2009 – 2013 și Programul de Convergență al UE, în special pentru creşterea participării comunităţilor dezavantajate la societate bazata pe cunoastere si față de punerea în aplicare a obiectivelor strategiei UE 2020.

 • 09.12.2013citeşte tot textul
 • Comunitatea EBC Jurilovca a fost desemnată destinație europeană de excelență pentru anul 2013

 • Jurilovca este marea câștigătoare a concursului EDEN „Destinații Europene de Excelență” din acest an. A obținut distincția datorită turismului accesibil organizat la nivel național de Agenția Națională pentru Turism în conformitate cu criteriile de selecție agreate de Comisia Europeană. Dosarul de participare la această competiție a fost realizat de managerul RECL Jurilovca, Paul Condrat, care susține că participarea localității în programul Economia Bazată pe Cunoaștere a adus un important aport la obținerea distincției.

 • 05.12.2013citeşte tot textul
 • Sărulești:”Economia Bazată pe Cunoaștere a reușit să aducă un suflu nou, european, într-o comunitate, altfel, marginalizată”

 • Cunoștințele și experiența acumulate pe parcursul implementării proiectului Economia Bazată pe Cunoaștere, derulat și finanțat de Ministerul pentru Societatea Informațională, au schimbat din temelii modul în care privesc viitorul cei mai tineri cetățeni ai comunei Sărulești, județul Călărași. Numai în ultimul an, copiii și tinerii din această comunitate din mijlocul Bărăganului, până acum marginalizată, au reușit să câștige mai multe premii naționale și internaționale în urma implicării lor în numeroase activități și proiecte educaționale.

 • 13.09.2013citeşte tot textul
 • Școala și biblioteca – cele mai importante intervenții pentru EBC în 2012

 • Educația și cultura au constituit domeniile de intervenție majoră a programului ”Economia Bazată pe Cunoaștere” în anul 2012. Derulat pe tot parcursul anului trecut, programul ”Asistență Tehnică pentru utilizarea TIC în școlile și bibliotecile din mediul rural” le-a adresat cadrelor didactice și elevilor din comunitățile și școlile EBC provocarea de a participa la un exerciţiu inovativ de adoptare a noilor tehnologii TIC la clasă şi de a utiliza resursele educaționale deschise (OER) și mijloacele TIC în procesul didactic. De asemenea, toți aceștia au fost implicați, alături de alți factori de decizie și execuție locală, şi în activităţi de dezvoltare comunitară prin atragerea de fonduri în școlile și bibliotecile locale.

 • 27.02.2013citeşte tot textul
 • Managerul RECL Cornelia Presadă, considerată a fi ”un exemplu de urmat pentru toţi bibliotecarii din judeţul Brăila”

 • O simplă tastare a numelui “Cornelia Presadă” în secţiunea de căutare a blogului Bibliotecii Judeţene Brăila, scoate la iveală mai multe articole care au drept subiect iniţiativele sale lăudabile. Cel mai recent material este intitulat “Profesia de a dărui” şi descrie pe larg, în cuvinte bine alese, munca depusă de managerul RECL Mircea Vodă în cadrul proiectului eCULTURĂ, desfăşurat în cadrul proiectului „Economia bazată pe Cunoaştere”, derulat de MCSI. Corina Ciuraru, autoarea articolului, afirmă fără nicio rezervă că reprezentanta EBC este un exemplu de urmat pentru toţi bibliotecarii din judeţul Brăila.

 • 14.02.2013citeşte tot textul
 • 10 cadre didactice și manageri RECL au devenit ”Campioni ai Educației Digitale”

 • Programul ”Asistență Tehnică pentru utilizarea TIC în școlile și bibliotecile din mediul rural”, derulat sub umbrela proiectului ”Economia Bazată pe Cunoaștere”, în perioada 2011- 2012, a fost finalizat cu succes. Acest program a implicat in mod direct 1000 de cadre didactice din scolile EBC implicate în derularea unor activități ce au avut ca rezultat utilizarea unor practici bazate pe tehnologii digitale în procesul educational, beneficiari fiind peste 10.000 elevi din mediul rural și mic urban. Ca urmare a performanțelor deosebite obținute în școlile respective, 10 cadre didactice și manageri RECL au primit titlul de “Campioni ai Educaţiei Digitale”.

 • 18.01.2013citeşte tot textul
 • Şcoala Gimnazială din Belin este câştigătoarea competiţiei “eVacanţă!” 2012

 • Ediţia a opta “eVacanţă!”, componentă a programului “Economia Bazată pe Cunoaştere”, derulat de MCSI, a reprezentat pentru copiii şi profesorii de la Școala Gimnazială „Bölöni Farkas Sándor” din Belin (jud. Covasna) a doua participare în cadrul acestei competiţii. Dacă în 2009 s-ausituate pe locul 55, acum se pot mândri cu cea mai înaltă poziţie de pe podium, acumulând 91 de puncte. În timp ce copiii se bucură de premiile oferite de EBC, dascălii sunt mulţumiţi că pasiunea şi dăruirea cu care îşi fac datoria au fost încă o dată recunoscute.

 • 03.12.2012citeşte tot textul
 • Mijloacele IT&C, principalele arme ale câștigătorilor competiției eAntreprenor 2012 pentru revigorarea mediului de afaceri local

 • Aflată la cea de-a doua ediție, competiția de business eAntreprenor și-a propus și în acest an să identifice printre micii întreprinzatori din mediul rural cele mai bune 6 planuri de afaceri realizate împreună cu managerii RECL locali. Aceste planuri urmează a fi finanțate și asistate spre implementare pe o perioada de 3 luni, până la finalul anului 2012, astfel încât să fie urmărite toate activitățile și obiectivele identificate de către antreprenori.

 • 01.11.2012citeşte tot textul
 • EBC, șansa pentru reintegrare în societate și incluziune socială

 • Marginalizarea și excluderea socială au adesea ca principale motive, în afara criteriilor economice, lipsa de competențe și calificări, analfabetismul sau o vârstă mai înaintată. Reintegrarea în societate a unor astfel de persoane, fie că sunt copii, adulți sau vârstnici, constituie însă un obiectiv important în activitatea celor 229 de manageri RECL din toată țara și a întregului personal ce își desfășoară activitatea sub umbrela proiectului ”Economia Bazată pe Cunoaștere”, proiect derulat de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

 • 04.10.2012citeşte tot textul
 • Comunitatea Păsăreni a devenit un mic centru de afaceri, datorită Economiei Bazate pe Cunoaștere

 • Stimularea iniţiativelor de antreprenoriat pentru o dezvoltare locală durabilă constituie unul din obiectivele majore ale proiectului ”Economia Bazată pe Cunoaștere”, derulat de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, iar primul pas în sprijinul întreprinzătorilor a constat în organizarea și susţinerea unor cursuri intensive pentru utilizarea TIC în afaceri în toate cele 255 de comunități EBC, cursuri organizate cu sprijinul Rețelelor Electronice ale Comunităților Locale (RECL). Printre acestea s-au numărat și cursurile şi seminariile susţinute de Centrul PAPI din Păsăreni (jud. Mureş), împreună cu Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă, cursuri care au fost urmate, de la sfârşitul lui 2010 şi până la începutul acestui an, de 35 de localnici dintre care unii şi-au pus pe picioare mici afaceri, iar alţii le-au dezvoltat. Fejer Andor din comuna Păsăreni este unul din exemplele de succes ale acestor cursuri.

 • 29.08.2012citeşte tot textul
Pagini: 1|2|3|4|5| >

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza