Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

”Summer Party” 2013 la Mircea Vodă

01.10.2013
În comuna Mircea Vodă, județul Brăila, tinerii au avut parte de o seară de neuitat. Concursuri, tombolă, alegerea celei mai frumoase fete din Mircea Vodă, premii surpriză, toate au devenit posibile cu ajutorul personalului implicat în proiectul „Economia Bazată pe Cunoaştere”, derulat de Ministerul pentru Societatea Informaţională. SUMMER PARTY 2013 a fost o adevărată sărbătoare la Mircea Vodă, prin care managerul RECL, Cornelia Presadă, vrea să dovedească faptul că şi în mediul rural sunt posibilităţi de petrecere în mod frumos a timpului liber .

La Căminul Cultural din Mircea Vodă, în ultima zi a lunii august, sala a devenit neîncăpătoare. Toți tinerii din localitate, dar și din împrejurimi au venit la una dintre cele mai apreciate sărbători ale verii: SUMMER PARTY 2013. Cornelia Presadă, managerul RECL din Mircea Vodă spune că totul a fost organizat până în cel mai mic amănunt. „Noi am făcut totul. Ne-am ocupat de promovare, de biletele de tombolă. Am discutat cu comerciații din localitate și i-am invitat la această acțiune”, a explicat Cornelia Presadă, managerul RECL din Mircea Vodă.

Promovare pe site-urile de socializare

Promovarea s-a făcut inclusiv pe site-urile de socializare și pe contul de Facebook al bibliotecii din Mircea Vodă. Biletele au fost concepute pe calculatoarele de la centrul PAPI. Pentru că s-a dorit a fi o petrecere de neuitat, au fost planificate concursuri și o tombolă cu premii consistente, pentru care s-a apelat la oamenii de afaceri din localitate, care au sponsorizat acțiunea. Unii dintre ei au făcut parte din juriu, alături de alte personalități ale comunei.

Pentru reușita acțiunii, Cornelia Presadă, managerul RECL din Mircea Vodă a fost ajutată de mai mulți voluntari. „Am avut voluntari, elevi de la Mircea Vodă, din clasele a cincea până în clasa a 11. Chiar au fost implicați, au avut idei frumoase”, a explicat Cornelia Presadă, managerul RECL din Mircea Vodă. Au pu la punct diverse concursuri, inclusiv de karaoke. Un frumos program artistic a fost prezentat de către trupa de dans modern „Exotic”, a Căminului Cultural din comună.

Ecouri în rândul localnicilor

Evenimentele organizate de managerul RECL sunt bine cunoscute de întreaga comunitate şi prilej de mare bucurie pentru tinerii care le aşteaptă cu mare nerăbdare şi iau parte fără ezitare la ele. Cel mai așteptat moment al serii a fost însă concursul de Miss Mircea Vodă. „A fost o seară plină de premii și concursuri. A fost o seară în care fiecare participant la tombolă a primit un premiu și a fost distracție pe cinste”, a explicat Cornelia Presadă.

„Un exemplu demn de urmat” , a spus Elena Buzatu, o localnică în vârstă de 43 de ani, referindu-se la realizarea Summer Party 2013. „A fost distracție maximă”, a explicat Corina, o altă participantă la eveniment.

Petrecerea a continuat cu o discotecă în aer liber. „SUMMER PARTY de la Mircea Vodă a fost o petrecere reușită. Pentru că am fost ajutată de către voluntari, le-am oferit acestora, la festivitatea de deschidere a anului școlar, câte o diplomă de voluntar”, a declarat Cornelia Presadă, managerul RECL din Mircea Vodă.

Diplomele au fost și ele realizate pe echipamentele IT de la centrul PAPI din localitate.

De altfel, Cornelia Presadă şi-a obişnuit consătenii cu fel de fel de evenimente menite să-i scoată din rutina zilnică şi să aducă un pic de culoare în localitatea brăileană. Managerul RECL îşi doreşte astfel să le arate tinerilor din localitate că şi în mediul rural sunt posibilităţi de petrecere în mod frumos a timpului liber, însă nici vârstnicii nu se dau în lături când vine vorba de a lua parte la petrecerile organizate de doamna Cornelia.

Articole similare :

„Winter Party” organizată la centrul PAPI din Mircea Vodă

PAPI Mărişel, partener în organizarea Zilei Femeii

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Mircea Vodăjudețul BrăilaSummer Partypetreceretimp liber voluntariat

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza