Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Vulcana Băi

Comuna Vulcana Băi este situată în judeţul Dâmboviţa, pe valea pârâului Vulcana, la 20 km nord de Târgovişte - municipiul reşedinţă al judeţului, la întretăierea paralelei 44° latitudine nordică cu meridianul 25°20´longitudine estică. Comuna are o suprafață de 28,15 km² şi totalizează un număr de 3.026 locuitori, potrivit recensământului din martie 2002.  

poza

Printre cele mai de seamă lucruri cu care se mândresc locuitorii comunei Vulcana Băi se numără sediul actual al administraţiei publice locale, un sediu  modern, dotat  corespunzător, așa cum se cade oricărei clădiri în care își desfășoară activitatea aleșii cetățenilor. De asemenea,  Schitul Bunea, declarat relativ recent mănăstire, monument istoric cu o arhitectură tipică vremii domniei lui Matei Basarab, menționat în documente vechi de sute de ani și nu în ultimul rând Centrul International Ecumenic, organizație neguvernamentală al cărui rol este de a realiza colaborare vie, dinamică, armonioasă între etniile şi confesiunile existente sunt alte două elemente de mândrie pentru comuna Vulcana Băi.

Istoric

Numele localităţii Vulcana vine de la gospodarul Vâlcu din Orbeasca-Teleorman, care a cumpărat acest pământ. Pârâul, valea şi satele înşirate de-a lungul său se numesc astăzi Vulcana începând cu sfârşitul secolului trecut. Până atunci se chema Vîlcana, Vălcana, iar în vremuri mai demult, Vlăcana.

mai multe detalii...

Resurse locale

Apele minerale iodurate si agroturismul reprezintă cele mai prețuite resurse locale. Apele minerale iodurate - locul a II-lea în Europa privind conţinutul în iod - reprezintă una din prioritățile locale. De asemenea, cadrul natural deosebit ar permite exploatarea turistică a zonei iar existența apei curente şi a gazelor naturale sunt elemente d

mai multe detalii...

Tradiţii

Pe lângă tradițiile moștenite din bătrâni, tradiții legate de principalele momente din viața și activitatea oamenilor, precum și  cele mai importante serbători din an, locuitorii comunei Vulcana Băi împreună cu reprezentanții administrației publice locale organizează an de an activități care au devenit deja tradiție. 

mai multe detalii...

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza