Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Viticultorii din Diosig și Recaș, sprijiniți în perioada de criza economică de EBC

08.12.2013
Pentru localitățile Recaș, din județul Timiș și Diosig, din județul Bihor, proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere, iniţiat şi coordonat de Ministerul pentru Societatea Informațională, finanţat de Banca Mondială şi Guvernul României a însemnat în principal șansa pentru revitalizarea viticulturii, principalul domeniu pe care se sprijină economia ambelor comunități EBC.

EBC i-a ajutat pe viticultorii din Recaș și Diosig, două localități vestite prin vinurile produse, să-și dezvolte afacerile din domeniu. „Din cele mai vechi timpuri Diosigul a fost renumit pentru cultivarea viței de vie”, a explicat Diana Lavinia Corbuțiu, manager RECL Diosig.

În cadrul activităților comune derulate pentru viticultorii din cele două localități, aceștia au avut posibilitatea să vadă modul de producere a vinului. Un vin de calitate, au considerat viticultorii din Diosig se produce folosind metode străvechi, în pivnițe cu tradiții de sute de ani.

Pentru cei de la Recaș, un vin de calitate este acela produs cu aparatură modernă și din soiuri productive, moderne. La Recaș echipamentele vechi au fost înlocuite cu altele noi, cu randamente ridicate. Aici au fost replantate în ultimii ani peste 600 de hectare de vie, cu soiuri din Franța și Italia, care au performanțe foarte bune.

Consultanță din partea unor specialiști renumiți

Pentru a obține rezultate bune în viticultură, în cadrul activităților derulate în proiectul EBC, viticultorii din cele două localități au avut parte de consultanță din partea unor specialiști renumiți. Ei au aflat cum pot obține finanțări pentru reconversia viței de vie, pentru achiziția de utilaje moderne, dar și cum pot combate dăunătorii prin metode moderne. De asemenea, au beneficiat de specialiști în marketing care le-au prezentat modul și metodele pentru o vânzare corespunzătoare a vinurilor. „Proiectul i-a ajutat mult pe viticultori, care au pus întrebări și au aflat lucruri noi de la specialiști”, a declarat Diana Lavinia Corbuțiu, manager RECL Diosig.

Viticultorii spun că au învățat cum să obțină producții bune, cum să facă o viticultură modernă și că acțiunile derulate în cadrul proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere i-au ajutat să facă viticultură modernă. „Am învățat multe în urma întâlnirilor avute cu viticultorii din Diosig. Am aplicat câteva din sfaturile specialiștilor și am obținut o producție mai bună. Am învățat cum pot obține finanțare pentru plantarea de vie, am depus un proiect și acum aștept rezultatul”, a explicat Rozalia Balaj, viticultor din Recaș.

O tradiție bogată, transmisă din generație în generație atât la Recaș, cât și la Diosig

Cultura viței de vie și producția de vin autohton au reprezentat o tradiție bogată, transmisă din generație în generație atât la Recaș, cât și la Diosig. Diosigul a fost renumit prin Podgoria Diosig și vinurile produse aici care ajungeau pe mesele oamenilor atât în zona de nord-vest a țării cât și în străinătate. În comună a funcționat o Școală viticolă încă din 1870, fiind singura școală de acest gen din zonă, care își avea sediu în Castelul Zichy. Și astăzi pe pereții din interiorul castelului se găsesc tablouri de absolvire a inginerilor horticoli care au învățat în această școală de-a lungul anilor.

Orașul Recaș, din județul Timiș este renumit pentru plantațiile de vie și pentru vinul produs. Prima atestare documentară care se referă la viticultura din Recaș este din 1457. Vinurile au făcut Recașul cunoscut în toată lumea, fiind exportate în toate țările din Europa, dar și în Japonia.

Articole similare:

La Diosig, proiectele începute de EBC pentru sprijinirea viticultorilor vor continua

EBC a facilitat schimbul de experienţă între viticultorii din Diosig şi cei din Recaş

Voturi: 1
Cuvinte cheie: DiosigRecașjudețul Timișjudețul Bihorviticulturărevitalizare viticultura

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza