Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Un tânăr apicultor vrea să deschidă, cu ajutorul PAPI, un magazin virtual pentru produsele sale

16.09.2011
Printre întreprinzătorii care au fost interesați să participe la competiţia eAntreprenor, lansată de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în cadrul programului “Economia bazată pe Cunoaştere” se numără şi un apicultor din localitatea Licurici (jud. Gorj), care şi-ar dori ca, pe lângă dezvoltarea afacerii, să poată întemeia o şcoală pentru crescătorii de albine şi să-şi deschidă un magazin virtual.

Daniel Cojocaru a învăţat apicultura de la tatăl său, iar în urmă cu trei ani a înfiinţat o “întreprindere individuală”.

“Fac parte dintr-o familie care practică albinăritul de peste 20 de ani. Desfăşor activităţi în cadrul microfermei de peste 10 ani. Începând cu anul 2000 am preluat de la tatăl meu un număr de 28 familii de albine, iar în prezent, prin înmulţire anuală, deţin 130 de familii de albine, care îmi permit obţinerea unor sortimente de miere de o calitate şi culoare de necontestat, fiind pretabili şi pentru stupărit de tip industrial”, a povestit Daniel Cojocaru.

El a reuşit să acceseze şi fonduri europene în cadrul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, prin măsura 1.1.2, care l-au ajutat să înceapă procesul de modernizare şi de extindere a exploataţiei. “Vatra stupinei este amplasata într-o zonă de deal, departe de orice sursă de poluare, cu potenţial melifer ce asigură un cules de întreţinere de primăvară până toamna târziu şi două culesuri principale, la salcâm şi fân, dar uneori şi de mană de stejar”, a explicat apicultorul.

El produce, astfel, toate sortimentele de miere naturală ecologică şi produse apicole. În funcţie de zonă, poate obţine miere de rapiţă, miere de salcâm, miere de tei, miere de fân, miere de floarea soarelui, miere de mana, dar şi produse secundare: propolis, polen uscat, polen proaspăt, păstură, ceara de albine, roiuri de albine pe rame.

Daniel Cojocaru este, pe de altă parte, şi singurul din localitate care a vrut să participe la competiţia eAntreprenor, după ce managerul RECL Licurici, Elena Dobromir, i-a anunţat pe oamenii de afaceri din localitate despre această oportunitate.

“Am contactat toţi întreprinzătorii, dar numai acesta a vrut să participe. Mie mi-a plăcut tare mult această idee, mai ales că la noi, în zonă, majoritatea oamenilor de afaceri se ocupă cu comerţul, iar Daniel Cojocaru avea o întreprindere puţin mai diferită şi, zic eu, mai interesantă, aşa că m-am bucurat să facem echipă împreună”, a spus Elena Dobromir.

Şcoala de apicultură

Unul din planurile pe care şi le-a propus tânărul fermier este acela de a-i convinge pe ceilalţi mari apicultori din zonă să conlucreze în ideea unui schimb de observaţii asupra familiilor de albine.

El ar mai vrea ca odată pusă această bază de colaborare, apicultorii seniori să ia pe lângă ei pe cei care ar dori să înveţe acestă meserie, pentru că, spune Daniel, din cărţi nu înveţi prea multe.

“Eu mi-aş dori să-i pot învăţa şi pe alţii pentru că în domeniul acesta există fonduri europene consistente şi ar exista posibilităţi pentru deschiderea altor ferme de albine, cu atât mai mult cu cât mierea din România este extrem de apreciată, pentru că este încă făcută într-un stil clasic, fără stresarea albinelor, în zone care s-au menţinut curate şi nepoluate”, a spus Daniel, care a adăugat că unii dintre cei mai mari consumatori de miere românească sunt nemţii. Tânărul a mai explicat că i se pare importantă înfiinţarea unei astfel de şcoli pentru că a întâlnit mulţi oameni care au investit bani în stupărit, dar au eşuat deoarece nu au avut un minim de cunoştinţe.

Cursurile IT de la PAPI l-au ajutat să-şi dezvolte mica afacere

“Datorită faptului că am absolvit cursurile de calculatoare „Competenţe informatice”, organizate la PAPI, am învăţat cum să utilizez un calculator Învăţând să folosesc internetul, m-am documentat despre fondurile nerambursabile acordate fermierilor şi am accesat şi eu măsura 112, „Instalarea tinerilor fermieri”, după care am obţinut şi finanţare”, a spus tânărul.

Acum, că a învăţat să folosească calculatorul, el ar dori să îşi înfiinţeze un magazin virtual prin care să-şi vândă nu numai produsele proprii, ci şi pe cele ale altor apicultori din zonă. Daniel Cojocaru a realizat, împreună cu angajaţii de la PAPI Licurici şi un studiu de marketing pentru afacerea lui şi a reuşit şi să posteze câteva mesaje pe forumuri şi burse online despre activitatea sa.

Articole similare:

Femeile de afaceri din Saschiz, în competiţia eAntreprenor

Voturi: 2
Cuvinte cheie: Licurici (jud. Gorj)eAntreprenorcompetiţieplanuri de afaceriapicultură

Carastelec5

Cu o suprafață de 39,07 km pătrați, comuna Carastelec se află în zona colinară a platformei Sălăjene, respectiv în Colinele Toglaciului, la limita nord-vestică a județului Sălaj. Se învecinează cu comunele: Camăr, Ip, Bobota, Măieriște. Comuna se compune din două sate: Carastelec și Dumuslău. Centru de comună este localitatea Carastelec. Gospodăriile aparte, îngrijite, specifice satelor cu populație maghiară, alături de tradițiile și obiceiurile etniei maghiare, bine păstrate, fac din Carastelec un areal atractiv din punct de vedere turistic.În fiecare an, pe data de 15 septembrie,citeşte tot textul

poza