Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Turism: Băişoara

Un important punct de atracţie îl reprezintă staţiunea Băişoara.

Obiective turistice:

Statiunea Băişoara

Staţiunea Băişoara este situată la aproximativ 50 km de Cluj Napoca, la o altitudine cuprinsă între 1200 - 1500 metri, deţine o pârtie de schi, iar vara există condiţii prielnice pentru vânat şi pescuit.

Pârtia este dotată cu mijloc de transport pe cablu, iar lungimea ei este de aproximativ 1,2 km.

Se pot practica diverse sporturi şi jocuri, mai ales cele montane, pentru practicarea cărora există în zonă vaste posibilităţi, în special pentru drumeţie, schi alpin, schi de tură, ciclism montan, parapantă.

Sezonul de schi durează 4 luni pe an, din decembrie până în martie.

Pârtia Băişoara are un grad mediu de dificultate, iar dotările vă pot oferi o vacanţă la schi cu adevărat plăcută.

Staţiunea Băişoara este una dintre cele mai importante staţiuni turistice montane din judeţul Cluj şi din ansamblul Munţilor Apuseni, prin cadrul natural, prin accesibilitate, prin dotările existente, prin valorile naturale şi culturale din împrejurimi.

Pe rază comunei există două unităţi de cazare, două cabane, iar locurile în unităţile de cazare sunt în număr de 179. De asemenea există şi un Teleschi cu o lungime de 1100m.

Se pot practica diverse sporturi şi jocuri, baza rămâne însă pe sporturile montane, pentru practicarea cărora există în zonă vaste posibilităţi, în special pentru drumeţie, schi alpin, schi de tură, ciclism montan, parapantă, în mai mică măsură schi fond, alpinism şi speologie.

Staţiunea Băişoara se află printre cele mai importante obiective turistice marcate pe harta turistică a judeţulului Cluj. Această hartă a fost tipărită în 10.000 de exemplare şi va fi pusă în circulaţie de Consiliul Judeţean Cluj. Harta va fi distribuită gratuit muzeelor clujene, aeroporturilor, punctelor de informare turistică.

Hotel Alpin

Este punctul de atracţie a iubitorilor sporturilor de iarnă . Situat la o altitudine de 1385 m, hotelul dispune de 148 locuri.

Palatul copiilor

Locul cel mai potrivit pentru a lega prietenii cu copii de vârstă ta din întreaga ţara a fost şi va fi întotdeauna tabăra. Palatul Copiilor Cluj-Napoca oferă elevilor care frecventează cercurile sale - şi nu doar lor - o altă perspectivă asupra activităţilor în natură. În cabana proprie din staţiunea Muntele Băişoara, în apropierea Clujului, se fac în prezent cursuri de schi, iarna, iar în timpul verii tabere implicând diverse cercuri şi având tematici foarte variate. Situată într-un cadru de vis, cabana Palatului are o capacitate de 80 de locuri, cazarea realizându-se în camere foarte moderne şi confortabile.

Pensiunea Nicoleta

Pensiunea turistică "Nicoleta" va oferă o atmosferă intimă şi ideală pentru odihnă, refacere, sau recreaţie. Este gazda perfectă pentru sejurul dumneavoastră de-alungul întregului an.

SqlException : Failed to initialize the Common Language Runtime (CLR) v2.0.50727 due to memory pressure. Please restart SQL server in Address Windowing Extensions (AWE) mode to use CLR integration features.